Τίμησαν τους εκτελεσθέντες πατριώτες στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ

311

Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, έγινε στο χώρο του μνημείου στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χάλκης Β. Κωστούλης, από την οποία κατάγονταν πολλοί εκτελεσθέντες πατριώτες, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Συμπληρώνονται 78 χρόνια από εκείνη την ημέρα που 65 αγωνιστές, από τα χωριά του Πηλίου, των Τρικάλων και τη Χάλκη μεταφέρθηκαν σε τούτο το χώρο και εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τα καίρια πλήγματα που κατάφερναν οι αντιστασιακές ομάδες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής…Σήμερα είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε και να απομονώσουμε φαινόμενα φασισμού, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας. Να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές,… το χρωστάμε σε εκείνους , το χρωστάμε στα παιδιά μας!… Σε μια εποχή που κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να απολέσουμε την ιστορική μας μνήμη από τις καταστροφικές συνέπειες του ναζισμού στην ανθρωπότητα, η συλλογική μας μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο…»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας Γ. Λαδόπουλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Νταφόπουλος οι αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς, Κ. Φιλιππούλης, Αχ. Χατζούλης και Β. Χλιάπη -Γκουνιαρούδη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχ. Βαρδακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Ι. Ζαχαριάς και Ζ. Ανυφαντή ο πρόεδρος Γ. Τσικρίκας και τα μέλη του ΤΣ της ΤΚ Αγίων Αναργύρων, Αθ. Νιάκα – Ματράκη, Αλ. Παπανικολάου, Ν. Καραβασιλειάδης και Κ. Σιατραβάνης το μέλος του ΤΣ της ΤΚ Χάλκης Ασ. Τσινούλη, ο Συνταγματάρχης Δ. Διανελλάκης εκπρόσωπος του Α.Δ.Φ. Λαρίσης, ο Σμήναρχος Σ. Πλακίδας εκπρόσωπος του Αρχηγού Α.Τ.Α, ο Σμηναγός Απ. Βαλάσης εκπρόσωπος του Διοικητή της 110 Π.Μ. και ο αντιπύραρχος Αχ. Τσιφούτης εκπρόσωπος του διοικητή Π.Υ. Θεσσαλίας η Αστυνόμος Α’ Π. Γιαντικίδου εκπρόσωπος του Διοικητή του ΑΤ Κιλελέρ και ο Ι. Μπέφας Πρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here