Τι λένε “Pressing 90.1” και Κούγιας για δικαστική απόφαση σχετικά με διαμάχη τους

271

Δείτε τι λένε με ανακοινώσεις τους, ο ραδιοφωνικός σταθμός “Pressing” και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, με αφορμή δικαστική διαμάχη  μεταξύ τους.

PRESSING

“ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΝΙΚΗΣΕ – Καταπέλτης η απόφαση του Δικαστηρίου ΚΑΤΑ ΚΟΥΓΙΑ και ΥΠΕΡ του ραδιοφώνου μας και των δημοσιογράφων του

– ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «PRESSING 90.1» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Χ.ΤΣΙΑΤΑ, Χ.ΤΣΟΥΜΑΡΗ, Γ. ΣΒΑΡΝΑ

– ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΡΑΔΙΟ-ΠΑΤΑΡΙ» , ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ «ΔΟΚΙΜΟΥΣ» , «ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ» κλπ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΞΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

– ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΣΑΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΗΕΘΣΕΕ

Μεγαλειώδης Νίκη της Ελευθεροτυπίας και δικαίωση για το ραδιοφωνικό σταθμό «Pressing 90.1 FM» και τους δημοσιογράφους του, η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας και της Δικαστή κ. Κουταντέλια, που έκρινε ότι ο κ. Κούγιας δεν μπορεί πλέον να αποκαλεί το ραδιόφωνό μας «ράδιο πατάρι» και τους δημοσιογράφους του «δόκιμους», «αυτοχαρακτηριζόμενους» κλπ και δεν μπορεί πια να προσβάλει, να εξυβρίζει και να ευτελίζει τις προσωπικότητές μας και το ραδιόφωνο, χρησιμοποιώντας κάθε μειωτικό κα εξυβριστικό χαρακτηρισμό εναντίον μας .

Το ραδιόφωνό μας, σε αντίθεση με τον κ. Κούγια ο οποίος προέβη σε δηλώσεις, δεν προέβη πριν την απόφαση, σε καμία ανακοίνωση, ανταποκρινόμενο στη σοβαρότητα που επιτάσσει το θέμα και στη σταθερή μας θέση, του σεβασμού της Δικαιοσύνης και του εκάστοτε δικάζοντος Δικαστή κατά τη διαμόρφωση της κρίσης του.

Σελ. 2/3

Το αληθινό ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Ο κ. Αλέξιος Κούγιας και ο γιος του Χρίστος Κούγιας, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, εναντίον του ραδιοφώνου μας και των τριών δημοσιογράφων, κ.κ. Τσιάτα, Τσούμαρη και Σβάρνα , ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΙΤΗΜΑ να μην ξαναναφερθεί ποτέ το όνομά τους, ούτε στους τίτλους των ρεπορτάζ, ούτε σε αναρτήσεις, ούτε να σχολιάζονται, ούτε να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά και να διαγραφούν όλες οι αναφορές και τα δημοσιεύματα που έγιναν μέχρι σήμερα και τους αφορούν !

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Pressing 90.1 FM», κατέθεσε αντίθετη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας από τον κ. Κούγια να σταματήσει κάθε εξυβριστική και μειωτική αναφορά στο πρόσωπό μας και στο ραδιόφωνό μας και ειδικά να σταματήσει να αποκαλεί το ραδιόφωνό μας «ράδιο πατάρι» , εμάς με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως «δόκιμος», «αυτοχαρακτηριζόμενος δημοσιογράφος» και πλείστα όσα , κατά καιρούς ο κ Κούγιας έχει πει.

Το δικαστήριο με την απόφασή του , διατάσσει τον κ Κούγια να σταματήσει κάθε εξύβριση εναντίον μας και εναντίον του ραδιοφώνου μας .

Βάζει ΤΕΛΟΣ σε κάθε εξυβριστικό και συκοφαντικό χαρακτηρισμό όπως ενδεικτικά «ράδιο πατάρι, δόκιμος, αυτοχαρακτηριζόμενος», και σε ό,τι κατά καιρούς έχει πει ο κ. Κούγιας εναντίον μας (όπως θυμίζουμε πχ. αλήτες, τσογλάνια, σκουπίδια, σκουλήκια, εγκληματική οργάνωση, συμμορία παράνομου στοιχήματος κλπ)

Το ραδιόφωνό μας και οι ακροατές μας, σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται να προβαίνουν σε εξυβρίσεις εναντίον του κ. Κούγια- πράγμα που άλλωστε ποτέ εμείς δεν πράξαμε και πάντα ζητάμε από τους ακροατές μας αυτό να το σέβονται.

Το Δικαστήριο επίσης, απορρίπτει την προσωρινή διαταγή του γιου του κ Κούγια, Χρίστου Κούγια και δεν δέχεται ότι έχει προσβληθεί κατά οποιονδήποτε τρόπο από εμάς.

Σελ. 3/3

Να σημειωθεί ότι στη δίκη παρενέβη υπέρ του Χρήστου Τσιάτα ο ΠΣΑΤ και παραστάθηκε υπεραμυνόμενος του δικαιώματος της ελευθεροτυπίας και της επιδιωκόμενης από τον κ. Κούγια φίμωσης των δημοσιογράφων και του μέσου, ενώ προσκομίστηκε δήλωση υπέρ του Χρήστου Τσούμαρη, από την ΕΣΗΕΘΣΕΕ.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ την απόφαση του Δικαστηρίου και δηλώνουμε ότι μένουμε σταθερά στις επάλξεις της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΑΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με σεβασμό στις αξίες και στις ιδέες ΜΑΣ, στους πολίτες ΜΑΣ , στην πόλη ΜΑΣ , στην ιστορία ΜΑΣ και στην αγαπημένη ΜΑΣ ομάδα .

Ευχαριστούμε θερμά τις ενώσεις δημοσιογράφων των οποίων είμαστε μέλη, ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΘΣΕΕ , που στάθηκαν δίπλα μας και προασπίστηκαν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.

Ευχαριστούμε θερμά τους πληρεξούσιους δικηγόρους μας κκ Ευαγγελία Λιακούλη και Χρήστο Νάστο, που με υπομονή και πίστη στο καθήκον της έντιμης δικηγορίας, εκτός από τα πρόσωπα, υπερασπίστηκαν και τις ιδέες, με πολλή δουλειά στη συλλογή και αξιοποίηση εκατοντάδων σελίδων υλικού, που θα αποτελέσει πλέον και τη βάση κάθε επόμενης μάχης, για την ελεύθερη και αδέσμευτη δημοσιογραφία.

Συνεχίζουμε, να υπηρετούμε την πόλη μας , την ομάδα μας και την ελεύθερη φωνή των πολιτών.

Για τον Pressing 90.1
Το Δ.Σ. της
LARISSA MEDIA ΚοινΣΕπ”

ΚΟΥΓΙΑΣ

“Σβάρνα, Τσούμαρη, Τσιάτα, το δικαστήριο έκρινε ότι είστε υβριστές και συκοφάντες και εσείς πανηγυρίζετε.

Διάβασα μία ανάρτηση των τριών ανθρώπων τους οποίους διέταξε το Πρωτοδικείο Λάρισας, να μην εκφράζουν δυσφημιστικές και εξυβριστικές λέξεις και φράσεις για μένα, να μην χρησιμοποιούν ανώνυμους δήθεν ακροατές, να μην αναρτούν δυσφημιστικά άρθρα για μένα, δηλαδή ουσιαστικά να κλείσουν το ραδιόφωνο τους το οποίο κατά 90% ασχολείται με εμένα, αφού για αυτό ιδρύθηκε.

Δηλαδή το δικαστήριο με δύο δικαστικές αποφάσεις δύο Προέδρων Πρωτοδικών αποφάσισε, ότι όλα αυτά που έλεγαν για μένα δύο χρόνια είναι ψέματα, εξυβριστικά και συκοφαντικά και οι άνθρωποι αυτοί που αφενός μεν νομίζουν ότι απευθύνονται σε καθυστερημένους ακροατές, αφετέρου νομίζουν ότι απευθύνονται σε συναδέλφους τους που έχουν κάνει λοβοτομή, πανηγυρίζουν γιατί η δικαστική απόφαση αφού διέταξε τα παραπάνω, απαγόρευσε σε εμένα να αποκαλώ τον Τσιάτα δόκιμο μέλος, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι επίτιμο μέλος, αναγνωρίζοντας έτσι ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΠΣΑΤ και να μην αποκαλώ τον ραδιοφωνικό σταθμό που έχουν, ράδιο-πατάρι, ενώ πραγματικά η έδρα του είναι στο πατάρι της καφετέριας PRESTIGE που ανήκει στον αρχηγό της εγκληματικής οργανώσεως που έδρασε στην Θεσσαλία μέχρι της συλλήψεως του, κ. Ζαγανίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι οργάνωνε όλο το παράνομο στοίχημα στην Θεσσαλία.

Εγώ δεσμεύομαι ότι θα τηρήσω απαρέγκλιτα την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά τόσο εγώ, όσο και η Δικαιοσύνη απαιτούμε από αυτούς τους τρείς που καθημερινά επί δύο χρόνια παρανομούσαν, όπως δέχθηκε η δικαστική απόφαση, να την τηρήσουν, γιατί τους διαβεβαιώνω, γιατί γνωρίζουν και δεν έχουν καμία δικαιολογία πλέον, ότι εκτός των εγκλημάτων της συκοφαντικής δυσφημίσεως και της εξυβρίσεως, θα διαπράξουν και το έγκλημα της παραβάσεως των όρων της δικαστικής αποφάσεως, που είναι αυτόφωρο έγκλημα και τιμωρείται με φυλάκιση.

Πρώτη φορά στην επί 47 χρόνια δικηγορική καριέρα μου και νομικός σύμβουλος μεγάλων εφημερίδων, μεγάλων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και υπερασπιστής πραγματικών επαγγελματιών δημοσιογράφων, είδα ανακοίνωση επίτιμου δημοσιογράφου, αλλά και δημοσιογράφων και σταθμού, με την οποία να πανηγυρίζουν, γιατί δύο Πρόεδροι Πρωτοδικών δέχθηκαν ότι εξυβρίζουν και συκοφαντούν, τους απαγορεύουν να το ξανακάνουν και αυτοί αντί να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν την δικαστική απόφαση που τους χαρακτηρίζει υβριστές και συκοφάντες, πανηγυρίζουν ότι η ελευθεροτυπία θριάμβευσε και συγχαίρουν και τους δικηγόρους τους και τον ΠΣΑΤ, των οποίων όλοι οι ισχυρισμοί απερρίφθησαν από τους δικαστές και στις δύο δικαστικές αποφάσεις.

Καλά θα κάνουν να ξαναδιαβάσουν την απόφαση και μετά είμαι βέβαιος, ότι ελλείψει πλέον του καθημερινού τους θέματος σε όλες τις εκπομπές τους, που ως μόνο στόχο είχαν εμένα και την συκοφαντική μου δυσφήμιση, όπως δέχθηκε και το δικαστήριο, να μελετήσουν την αστρολογία και να αρχίσουν να αναλύουν τα ζώδια.

Δυστυχώς για όλους αυτούς, μία δικηγόρος συνεργάτης του γραφείου μου, επί 24ώρου βάσεως παρακολουθεί αυτά που λένε και αναρτούν και καταθέτει μηνύσεις και αγωγές και καταγγελίες στο ΕΣΡ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here