Τι λέει ο Λαρισαίος καθηγητής Αχ. Γραβάνης για το εμβόλιο της Astra Zeneca

457

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Λαρισαίος καθηγητής φαρμακολογίας  Αχιλλέας Γραβάνης για την πορεία της πανδημίας και το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Ο κ. Γαβράνης είπε ότι η πολιτική της Ευρώπης στο θέμα των εμβολιασμών ήταν σε ορισμένες φάσεις τραγική. Όπως είπε το εμβόλιο της Astra Zeneca είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Για την Ελλάδα η συζήτηση για τη χρήση του εμβολίου είναι άκυρη, καθώς χορηγείται από την αρχή σε πολίτες άνω των 65 ετών. Τα περιστατικά θρόμβωσης που έχουν προκύψει υποστήριξε ότι είναι σπανιότατα και δεν προκαλούν ανησυχία. Πλέον υπάρχει θεραπεία για την ανοσολογική θρομβοπενική θρόμβωση, τόνισε.

Συμπληρώνοντας, η κυρία Ψαλτοπούλου υποστήριξε πως ο κορωνοϊός από μόνος του αυξάνει την πιθανότητα για θρομβώσεις και γι’ αυτό δίνεται αντιθρομβωτική αγωγή στους ασθενείς που νοσούν.

Είπε επίσης ότι κάθε χώρα της Ε.Ε. μπορεί να έχει και διαφορετικό ποσοστό διανομής από στις φαρμακευτικές εταιρείες και γι’ αυτό υπάρχουν και διαφορές στις ηλικιακές ομάδες.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό υποστήριξε ότι η εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη βδομάδα είναι πολύ σημαντική για να συγκεντρωθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

Τέλος ο κ. Γραβάνης επεσήμανε πως είναι σπάνιο να εμφανιστεί παρενέργεια στη δεύτερη δόση του εμβολίου. Όμως οι πολίτες μπορούν να κάνουν τη δόση τους από ένα άλλο εμβόλιο άλλης εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here