Τι λέει ο Λαρισαίος καθγητής Αχ. Γραβάνης για τους φανατικούς αρνητές

101

«Συγκρατημένη αισιοδοξία» επικρατεί για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μπουλμπασάκο, διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής Ευαγγελισμού, που μίλησε στο Mega, οι νοσηλείες ασθενών Covid-19 έχουν αποκλιμακωθεί σημαντικά.

Από την άλλη μεριά, και όσο ο εμβολιασμός προχωρά, οι ασθενείς Covid που νοσηλεύονται είναι όλο και λιγότεροι.

«Πρέπει να κάνουμε μια έξτρα προσπάθεια ώστε μέχρι το τέλος του Ιουλίου να αυξήσουμε τον αριθμό των εμβολιασμένων», τονίζει ο Λαρισαίος Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, σημειώνοντας ότι ο «επιστημονικός κόσμος πρέπει να βοηθήσει να πείσουμε τους συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού».

Για τους φανατικούς αρνητές, ο κ. Γραβάνης σημειώνει πως δεν πρόκειται να πειστούν όσες προσπάθειες και να γίνουν.

«Δε μας ενδιαφέρουν αυτοί οι συμπολίτες μας. Μας ενδιαφέρει να πείσουμε τους ορθολογιστές. Αγνοείστε αυτούς που λένε ανοησίες».

Αναφερόμενος στα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του ιού, ο καθηγητής σημείωσε ότι τα εμβόλια υστερούν ελάχιστα σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος του ιού.

«Βρήκαμε μικρότερη αποτελεσματικότητα όχι μηδενική. Τα εμβόλια φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικά, λίγο λιγότερο υπολείπονται από το αρχικό στέλεχος του ιού».

Επιπλέον, «περιορίζουν τους θανάτους και τις νοσηλείες βαριά πασχόντων και τη λοίμωξη βαριάς μορφής», κατέληξε ο καθηγητής.

Πηγή: megatv.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here