Τι απαντά ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης με αφορμή ανακοίνωση παρατάξεων της αντιπολίτευσης

226

Βαθιά μου πεποίθηση εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι προνομιακός χώρος συγκλίσεων, συναινέσεων και συνεργασιών.

Παράλληλα, βασικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας αποτελεί η κριτική προς τη Δημοτική αρχή αλλά και προς όλες τις απόψεις που εκτίθενται στα όργανα λήψης των αποφάσεων και το δημόσιο διάλογο. Στο δύσκολο μάλιστα περιβάλλον της απλής αναλογικής πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως είναι συνυπεύθυνοι για τη διαχείριση των θεμάτων του Δήμου. Είναι θεσμικό καθήκον των παρατάξεων της μειοψηφίας η άσκηση της αντιπολίτευσης και η κριτική. Ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αντιπολίτευση δεν μένει στο απυρόβλητο. Οφείλει να δέχεται την κριτική στο δημόσιο διάλογο για τις επιλογές και τη στάση της. Ειδικά για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα του Δήμου, που έχουν επιπτώσεις στην πορεία της πόλης.

Τα χρόνια που βρίσκομαι στη θέση του Δημάρχου, έχω δεχθεί σκληρή κριτική. Εξαπολύθηκαν εναντίον μου σφοδρές και αρκετές φορές, εκτός πλαισίου επιθέσεις για μικροπολιτικούς λόγους, από στελέχη παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να με πλήξουν προσωπικά. Είτε με fake news, είτε και με κακόβουλες ενέργειες. Απέναντι σ΄ όλα αυτά απαντούσα θεσμικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της λήψης δανείου για την ανανέωση των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, προκάλεσε έντονη και οξεία, σε ορισμένες περιπτώσεις, πολιτική αντιπαράθεση με διάφορες τοποθετήσεις στο δημόσιο λόγο. Κάποιες απ΄ αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί απ΄ όλες τις πλευρές.

Με την ευθύνη του θεσμικού αξιώματος που μου εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, ζητώ απ’ όλους ανεξαιρέτως να ρίξουν τους τόνους. Η Πόλη και ο Δήμος θα συνεχίσουν στο δρόμο της συνεννόησης. Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να πράξω. Πρώτιστο μέλημα και καθήκον μου είναι η ενότητα και η πρόοδος της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here