Θρασύτατοι απατεώνες «έγδυσαν» Λαρισαίες

354

Ανυποψίαστες γυναίκες βρέθηκαν στο στόχαστρο ομάδων απατεώνων που έδρασαν χθες στη Λάρισα, μέρα – μεσημέρι, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τα θύματά τους ενώ μόνο σε δύο περιπτώσεις απέσπασαν 26.500 ευρώ.

Οι δράστες συστήθηκαν ως λογιστές και με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από δύο τουλάχιστον Λαρισαίες ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, ο αριθμός των υποψήφιων θυμάτων θα πρέπει να ήταν αρκετά μεγαλύτερος. Εκτιμάται επίσης ότι και ο αριθμός των δραστών πρέπει να ήταν μεγαλύτερος της μιας ομάδας, αφού τις ίδιες ώρες φαίνεται πως έδρασαν σε διαφορετικές συνοικίες αλλά πάντα στο κέντρο της Λάρισας.

Οι χθεσινοί δράστες χρησιμοποίησαν το – γνωστό από παλαιότερες περιπτώσεις απάτης – πρόσχημα της επιστροφής φόρου και συστήθηκαν ως λογιστές των «παιδιών» των υποψήφιων θυμάτων. Πείθοντας δυστυχώς τις ανυποψίαστες γυναίκες, οι οποίες οδήγησαν τελικά τους δράστες στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να πέσουν θύματα της απάτης, χάνοντας τις οικονομίες τους.

Στην πρώτη περίπτωση το ζευγάρι των δραστών εξαπάτησε 77χρονη που εντόπισαν, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κοντά στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου. Παριστάνοντας λοιπόν τον λογιστή του παιδιού τους, το οποίο είχε υποτίθεται επιστροφή φόρου, ζήτησαν μετρητά για το υποτιθέμενο παράβολο. Για να γίνουν μάλιστα πειστικοί, συνεργός τους μίλησε στο κινητό τηλέφωνο των δραστών ζητώντας από την υποτιθέμενη μητέρα του να τους δώσει τα χρήματα.

Έτσι έπεισαν την 77χρονη και πηγαίνοντας στο σπίτι της, πήραν το ποσό που αντιστοιχούσε στο υποτιθέμενο παράβολο αλλά ζητώντας από τη γυναίκα να τους προσφέρει ένα ποτήρι νερό καθότι… δίψασαν, μέχρι να επιστρέψει η γυναίκα από την κουζίνα είχαν κλέψει τις 6.500 ευρώ που είχαν δει νωρίτερα πού έκρυβε η 77χρονη.

Με τον ίδιο τρόπο προσέγγισαν και την 82χρονη στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, την οποία και έπεισαν να τους οδηγήσει στο σπίτι, για να τις κλέψουν τελικά το ποσό των 20.000 ευρώ. Τις υποθέσεις ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here