Η Θράκα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

347

Οι εκδόσεις και το περιοδικό Θράκα με έδρα τη Λάρισα, για 5η συνεχή χρονιά συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης από 9-12 Μαΐου (Περίπτερο 13 – Σταντ 102) .

Στο πλαίσιο της έκθεσης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα παρουσιάσουν το ευρωπαϊκό λογοτεχνικό πρόγραμμα κυκλικών διαμονών “Το καταφύγιο του Οδυσσέα” και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα οργανώσουν διάφορες συζητήσεις και ποιητικά αναλόγια με αξιόλογους λογοτέχνες από την Ελλάδα αλλά και καλεσμένους της Θράκας από το εξωτερικό, καθώς και μια εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.

Επίσης, ο ποιητής και εκδότης της θράκας Θάνος Γώγος, σε μια εκδήλωση με διοργανωτές το υπουργείο Πολιτισμού της Κροατίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, θα συνομιλήσει με σημαντικούς Κροάτες λογοτέχνες της νεότερης γενιάς.

Τέλος, ανάμεσα στους λογοτέχνες της θράκας που θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης βρίσκονται και τρεις Λαρισαίοι συγγραφείς: ο Βάιος Κουτριντζές με το βιβλίο του “Ο τελευταίος Αριθμός”, ο Πέτρος Σκυθιώτης  με το βιβλίο του “Οι ακαδημαϊκές σημειώσεις του Ίαν Μάρκεζιτς” και ο Θάνος Γώγος που θα συζητήσει με τον ποιητή Κυριάκο Συφιλτζόγλου για το βιβλίο του “Γλασκώβη”.

Το project “Καταφύγιο του Οδυσσέα” (*συνδιοργάνωση Θράκα-Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, υποστηρίζεται πλέον και από τον ΟΣΔΕΛ-Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου και δέχθηκε δωρεά για την ενίσχυση των δράσεών του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστιοσελίδα της θράκας thraca.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here