Στο Θεσσαλία tv εφ΄όλης της ύλης ο Κ. Μπαργιώτας

319

Στο Θεσσαλία tvκαι τον δημοσιογράφο, κ. Γιάννη Κολλάτο, παραχώρησε εφόλης της ύλης συνέντευξη ο βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος του τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας.
Αρχικά αναφέρθηκε στη σύνδεση της ΠΑΘΕ με τη Θεσσαλία «Η επαρχία Ελασσόνας έχει τα δικά της πλεονεκτήματα, αλλά και προβλήματα. Είπα και στη Βουλή, όταν ο κ. Σπίρτζης πανηγύριζε για την ανάθεση του κομματιού Λαμία-Ξυνιάδα του νότιου τμήματος της Ε65, ότι για τη Θεσσαλία η πραγματική ανάγκη είναι η σύνδεση της ΠΑΘΕ με τη Θεσσαλία. Η σύνδεση της Εγνατίας με τη Θεσσαλία σημαίνει αναβάθμιση του Ελασσόνα-Κοζάνη, του Ελασσόνα-Γρεβενά και προφανώς το βόρειου κομματιού της Εγνατίας που διευκολύνει όλα αυτά τα έργα. Οι περίφημοι κάθετοι άξονες που σταμάτησαν το 2008 με τη μεγάλη κρίση και την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να σταματήσει τη χρηματοδότηση των δημόσιων έργων ακύρωσε προγράμματα που δειλά δειλά είχαν αρχίσει να γίνονται. Και ο δρόμος Κατερίνη-Ελασσόνα είναι εξαιρετικά σημαντικός και ο δρόμος Κοζάνη-Ελασσόνα. Έχωκάνει και ερωτήσεις στη Βουλή. Η προτεραιότητα είναι η παράκαμψη της Ελασσόνας που έχει αργήσει υπερβολικά και η ολοκλήρωση του δρόμου Ελασσόνα-Καλλιθέα, για να παρακαμφθούν οι περίφημες πλακόπετρες. Ως άμεσο έργο πρέπει να ενταχθεί και προγραμματιστεί η παράκαμψη της Ελασσόνας και η διάνοιξη του δρόμου τουλάχιστον μέχρι την Καλλιθέα. Είναι σημαντική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του βόρειου κομματιού του νομού Λάρισας, της Ελασσόνας δηλαδή, η διάνοιξη των δύο δρόμων».
Σε σχέση με την κτηνοτροφία ανέφερε «Οι Τυρναβίτες κτηνοτρόφοι είναι απελπισμένοι. Αν δεν αλλάξει η πολιτική, και όσον αφορά την τιμή του γάλατος αλλά κυρίως όσον αφορά την προστασία της κτηνοτροφίας, σε πολύ λίγο και θα ερημώσουν οι περιοχές και αντί να εξάγουμε πρόβειο κρέας προς την Ευρώπη, όπως αρχίζουμε επιτέλους σιγά σιγά, θα αρχίσουμε να εισάγουμε, όπως κάνουμε και στα υπόλοιπα προϊόντα. Είναι σημείο καμπής. Δεν έχουμε ένα εκατομμύριο τόνους φέτας για να γεμίσουμε την αγορά του πλανήτη. Έχουμε όμως τη φέτα- το όνομά της-, την ποιότητα την ελληνική και το knowhow. Αυτό πουπρέπει να κάνουμε σε όλα τα προϊόντα είναι να δώσουμε έμφαση στην ποιότητα, για να πάρουμε καλύτερη τιμή και για να έχουμε παραγωγές. Μικρές μεν, στις οποίες είμαστε καταδικασμένοι λόγω γεωγραφικής διαμόρφωσης και συνθηκών, αλλά με εξαιρετικές ποιότητες και τιμές. Αυτό είναι το μέλλον. Χρειάζονται, επίσης, μεγάλοι έλεγχοι, πιστοποιήσεις, μικρά τυροκομεία με παραδοσιακούς τρόπουςτυροκόμησης κλπ. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αυτά μπορούμε και αυτά πρέπει να κάνουμε».
Ενώ σε σχετική ερώτηση του κ. Κολλάτου για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών , τα φαινόμενα αναξιοκρατίας που οδήγησαν και σε φυγή πολλών στο εξωτερικό (braindrain), σχολίασε «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια φάπα για την κυβέρνηση. «Φύγε από εκεί». Αποδείχθηκε ότι ο ελληνικός λαός έχει απαίτηση για καλύτερου τύπου διακυβέρνηση όσον αφορά και την ηθική και τη συνέπεια και την υποκρισία…Οι γιατροί –και το έχω συζητήσει και με τον κ. Ξανθό και συμφωνεί- δεν φεύγουν, γιατί τα χρήματα είναι αστεία –που είναι-. Φεύγουν, γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα εκπαίδευσης, γιατί οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, γιατί ξέρουν ότι, όταν θα τελειώσουν ειδικότητα, μέσα σε ένα περιβάλλον ευνοιοκρατίας ο κουμπάρος και ο γνωστός θα προοδεύσουν. Φεύγουν λοιπόν. Το έχω κάνει και –πιστέψτε με – είναι πολύ δύσκολο. Όμως, όταν προσαρμοστείς με το καλό, καταλήγεις να δουλεύεις με πολύ καλά χρήματα, με ελάχιστο άγχος και ξέροντας ότι θα ανταμειφθείς, αν η προσπάθειά σου είναι αρκετή. Αν δεν αλλάξουμε, ούτε όσοι έφυγαν θα επιστρέψουν ούτε θα μπορέσουμε να βγούμε από τη δίνη στην οποία βρισκόμαστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here