Θεσσαλία: «Στόχος να ποτίζεται ο κάμπος δωρεάν» – Οι αγρότες προχωρούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας

269

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, στις τιμές του ρεύματος που έχουν εκτιναχθεί, προκαλώντας εμπόδια στην γεωργική παραγωγή αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

«Η τιμή της ενέργειας έχει εκτιναχθεί, εμείς στην περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθούμε με επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, τα τελευταία 10 χρόνια, σε ενισχύσεις του 1 δισ. ευρώ και πάνω. Από τη λίμνη Κάρλα ποτίζονται 26.000 στρέμματα δωρεάν πλέον. Υπάρχουν αγρότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και βιώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης αλλά και του πολέμου, με τις αυξήσεις. Έχουμε κάνει υπόγειους αγωγούς για να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα της άδρευσης», ανέφερε αρχικά.

«Στόχος είναι να ποτίζεται ο θεσσαλικός κάμπος δωρεάν.  Μάστιγα αποτελούν οι κλοπές καλωδίων από κόμβους που έχουμε ηλεκτροφωτισμό, υπάρχουν ζημιές. Στους αγρότες κλέβουν τους μετασχηματιστές. Είναι έτσι το σύστημα που όποιοι πιάνονται, αφήνονται ελεύθεροι μετά για πολλούς λόγους. Υπάρχει επιβάρυνση στην παραγωγή γιατί μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να έρθει να αποκαταστήσει το πρόβλημα η εταιρεία ηλεκτρισμού», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην έλλειψη προσωπικού, λέγοντας πως, «υπάρχει πρόβλημα στα εργατικά χέρια όχι μόνο στη Θεσσαλία, και χρειάζεται να αλλάξει αυτό σε όλους τους τομείς. Χρειαζόμαστε βιολογική αφύπνιση».

Πηγή: ot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here