Θεσσαλία: Στο δρόμο βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες στις 4 Φεβρουαρίου

288

Ετοιμάζουν τα τρακτέρ για να βγουν στο δρόμο στις 4 Φεβρουαρίου οι αγρότες Θεσσαλίας, για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αυτό που έμεινε σε εκκρεμότητα να καθοριστεί είναι ο τόπος συγκέντρωσης, καθώς στη σύσκεψη δεν ελήφθη οριστική απόφαση αν οι αγρότες της Θεσσαλίας θα συγκεντρωθούν σε ένα σημείο ή αν θα γίνουν – τουλάχιστον σε πρώτη φάση- τοπικές συγκεντρώσεις ανά νομό.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ληφθεί μετά την σύσκεψη των αγροτικών ομοσπονδιών και συλλόγων της Καρδίτσας που θα συγκαλέσει την ερχόμενη Τρίτη η ΕΟΑΣΚ με πιθανότερο αυτή να πραγματοποιηθεί στον Παλαμά. Στη σύσκεψη αυτή θα κριθεί αν οι Καρδιτσιώτες αγρότες θα προκρίνουν ένα κοινό σημείο συγκέντρωσης με τους άλλους Θεσσαλούς συναδέλφους τους ή θα ταχθούν υπέρ ενός τοπικού «μπλόκου» πιθανότατα σε σημείο του Ε65.

Η όποια απόφαση ληφθεί θα μεταφερθεί από την ΕΟΑΣΚ στις άλλες ομοσπονδίες για να οριστικοποιηθεί αν θα έχουμε ένα ή πολλά θεσσαλικά «μπλόκα» με γνώμονα το πως θα οργανωθεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων που ξεκινά στο θεσσαλικό κάμπο.

Ήδη από σήμερα Κυριακή, κλιμάκια της ΕΟΑΣΚ ξεκινούν περιοδείες με στόχο μέχρι την Τρίτη να έχουν περάσει από σε κάθε χωριό για να καλέσουν τους αγρότες να βγουν στο δρόμο στις 4 Φεβρουαρίου

Σε κάθε περίπτωση το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι κοινό με βασικά αιτήματα:

  • Την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων για την θωράκιση της Θεσσαλίας
  • Την μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων κ.α.
  • Την καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στο 100% για τις ζημιές και στο σύνολό τους τόσο στη ζωική, όσο και στη φυτική παραγωγή.
  • Μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here