Θεοδώρα Μπάκα: Η mezzo-soprano από την Λάρισα με την διεθνή καριέρα (Βίντεο)

2369

Η Λάρισα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν φυτώριο ταλέντων σε όλους τους τομείς και όχι άδικα. Άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων ανοίγουν τα φτερά τους, πετυχαίνουν και μας δίνουν έναν παραπάνω λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι που καταγόμαστε απ’ αυτό τον τόπο.

Μια τέτοια περίπτωση, είναι και η Θεοδώρα Μπάκα. Γέννημα θρέμμα Λαρισαία, ξεκίνησε από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με δασκάλα την πολύ γνωστή Κίτσα Δαμασιώτη. Οι δυνάμεις της πολλές, για αυτό και ακολούθησε το όνειρο της και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου στην Γερμανία.

Μια πορεία γεμάτη διακρίσεις και αξιόλογες συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, λυρικά θέατρα της Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, ερμηνεύοντας κυρίως ρόλους από το λυρικό ρεπερτόριο της εποχής του μπαρόκ και του Μότσαρτ. Έχει επίσης εμφανιστεί σε διεθνείς μουσικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο και έχει συμπράξει ως σολίστ με όλα τα μεγάλα ορχηστρικά σύνολα της Ελλάδας και εκτός συνόρων με ορχήστρες όπως: Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Φιλαρμονική Εταιρεία Βρέμης, Il Complesso Barocco (Alan Curtis), MusicAeterna (Θόδωρος Κουρεντζής). Επιπλέον, συνεργάζεται συχνά με τα σχήματα Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio (καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Κούντουρας), Latinitas Nostra (Μάρκελλος Χρυσικόπουλος), Atalante (Erin Headley).

Η φωνή της θυμίζει αερικό και η πορεία της αποδεικνύει περίτρανα πως όταν είσαι καλός σ’ αυτό που κάνεις, ο ουρανός είναι το όριο!

Σ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here