Θανάσης Παιδής: Δίνουμε σημαντική οικονομική διέξοδο με την χορήγηση αδειών πωλητών σε παραγωγούς της περιοχήςμας

259

Την σημαντική διέξοδο σε παραγωγούς πωλητές της περιοχής μας που θέλουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε τοπικό επίπεδο επισημαίνει ο Θανάσης Παιδής μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, κατά την συνεδρίαση της 20ης Μαΐου 2020, για την χορήγηση αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Ελασσόνας εγκρίθηκε η διάθεση έως και είκοσι(20) αδειών, ενώ για τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας εγκρίθηκε ο παρακάτω αριθμός αδειών:Δήμος Αγιάς έως δέκα πέντε (15) άδειες, Δήμος Κιλελέρ έως σαράντα (40) άδειες, Δήμος Λαρισαίων έως τριάντα (30) άδειες, Δήμος Τεμπών έως πενήντα (50) άδειες, Δήμος Τυρνάβου έως είκοσι (20) άδειες και Δήμος Φαρσάλων έως είκοσι (20)άδειες.

Η παραπάνω απόφαση αφορά το έτος 2020, ενώ πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων θα προχωρήσουν στην έκδοση Αδειών Υπαίθριου Εμπορίου σε Παραγωγούς Πωλητές.Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί μπορούν να δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανεξάρτητα από την αρχή έκδοσης της αδείας.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Σε επαφές που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το οποίο σημαδεύτηκε και από τις επιπτώσεις στους τομείς της τοπικής οικονομίας εξαιτίας των περιορισμών που προκάλεσε η πανδημία, έγινε κατανοητή η ανάγκη που έχουν οι παραγωγοί πωλητές της περιοχής μας ώστε να βρουν διέξοδο για τη διάθεση των προϊόντων τους.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνει μια σημαντική ανάσα σε αυτόν τον κλάδο, καθώς θα χορηγηθούν έως και 195 άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου σε παραγωγούς πωλητές στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ενώ ειδικά για τον Δήμο Ελασσόνας αποφασίστηκε η χορήγηση έως και 20 αδειών.
Με αυτόν τον τρόπο θα τονωθεί ο συγκεκριμένος τομέας της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των πόλεων και κυρίως των χωριών, οι οποίοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα προϊόντα που χρειάζονται.
Με την δράσης μας και τις αποφάσεις μας πρέπει να είμαστε πάντα κοντά στους παραγωγούς και ευρύτερα σε όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here