Θανάσης Παιδής: Η Φαλάνη πρέπει να αποκτήσει νέο καισύγχρονο σχολείο

303

Το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης επισκέφθηκε ο Θανάσης Παιδής μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας Νίκου Κολοβού.
Δυστυχώς μία από τις επιπτώσεις που άφησε το σεισμικό φαινόμενο στην περιοχή μας ήταν οι σοβαρότατες ζημιές στο ιστορικό πέτρινο κτίριο, το οποίο στέγαζε μέρος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Δημοτικού Σχολείου.
Ο Θανάσης Παιδής, κατά την συνάντηση που είχε με τους κ.κ. Νίκο Κολοβό, Κώστα Λυγούρα – πρόεδρο της Κοινότητας Φαλάνης και ΡένοΚαρυώτη – αντιπρόεδρο της Κοινότητας, εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στο αίτημα η Φαλάνη να αποκτήσει ένα νέο και σύγχρονο σχολείο.
Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Βρισκόμαστε στον χώρο όπου ένα κτίριο – κόσμημα πληγώθηκε καίρια από τους πρόσφατους σεισμούς.
Πλέον καθίσταται απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα νέο, σύγχρονο κτίριο για να στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης. Ο στόχος θα πρέπει να είναι διπλός, αφενός να πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την παροχή της γνώσης και αφετέρου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Φαλάνης με προοπτική τις επόμενες δεκαετίες.
Πάνω απ’ όλα το νέο σχολείο οφείλει να είναι λειτουργικό και ασφαλές. Άλλωστε η ασφάλεια των παιδιών, όπως και των εκπαιδευτικών, είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση.
Η πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για ανέγερση σχολικών κτιρίων μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση, καθώς θα είναι ο πλέον σύντομος δρόμος για την παράδοση των νέωνδομών εκπαίδευσης στις τοπικές κοινωνίες.
Από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα κοντά στους κατοίκους και σε όλους τους φορείς, ώστε να επουλωθούν το συντομότερο οι πληγές που άφησε ο Εγκέλαδος» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here