Θανάσης Νασιακόπουλος στο Δοξαρά: «Κάθε χωριό είναι για μας το κέντρο του Δήμου Κιλελέρ»

444

«Επιλέξαμε να αρχίσουμε τον κύκλο ομιλιών στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ από το Δοξαρά ακριβώς για να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι για μας, ως σημερινή και ως αυριανή – με την ψήφο σας – δημοτική αρχή,κάθε χωριό είναι το κέντρο του Δήμου Κιλελέρ».
Αυτό διακήρυξε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλοςμιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο Δοξαρά
«Στις εκλογές του 2014 δεσμευτήκαμε και στην πρώτη θητεία μας κάναμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη στον Δήμο μας. Αγκαλιάσαμε όλες τις κωμοπόλεις, τα χωριά και τους οικισμούς, δείξαμε στην πράξη το ενδιαφέρον μας υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.
Στη νέα θητεία μας μπορούμε να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα καθώς είμαστε πλέον σε καλύτερη θέση στην αφετηρία. Έχουμε νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου μας, πετύχαμε πλεόνασμα 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, μειώσαμε τα δάνεια στο μισό, εντάξαμε έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, έχουμε εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους κι έχουμε «ωριμάσει» νέα έργα για να «τρέξουμε» από την πρώτη ημέρα της νέας θητείας», επισήμανε ο δήμαρχος Κιλελέρ.
Η άρδευση, κεντρική προτεραιότητα της νέας θητείας
«Στην πρώτη θητεία μας δεσμευτήκαμε και καταφέραμε να θέσουμε τέλος στην εποχή της υδροφόρας. Όπως, λοιπόν, εξασφαλίσαμε πόσιμο, ποιοτικό, καθαρό και φθηνό νερό σε κάθε σπίτι, δεσμευόμαστε στη νέα θητεία μας να εξασφαλίσουμε επαρκές και φθηνό νερό για άρδευση σε όλους τους αγρότες μας», τόνισε ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος και περιέγραψε το πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» για τους αγρότες και κτηνοτρόφους:
«Οι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής είναι το θεμέλιο της τοπικής κοινωνίας, είναι η βάση της τοπικής οικονομίας, είναι αυτοί που κυρίως μπορούν να φέρουν επιπλέον εισόδημα στον τόπο μας. Γι’ αυτό στη νέα θητεία μας σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβουλιών, έργων και δράσεων για να τους στηρίξουμε έμπρακτα».


Δέσμευσή μας η ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών
«Δέσμευσή μας – υπογράμμισε ο δήμαρχος Κιλελέρ – είναι να ενισχύσουμε το εισόδημα των παραγωγών μέσω της μείωσης του κόστους της άρδευσης, που είναι από τους βασικούς και σε κάποιες περιπτώσεις ο βασικότερος συντελεστής του κόστους παραγωγής. Προς την κατεύθυνση έχουμε ήδη δρομολογήσει σε συνεργασία με τα Υπουργεία και την Περιφέρεια τη μελέτη εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, την κατασκευή νέων λιμνοδεξαμενών, την υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων και τον εκσυγχρονισμό γεωτρήσεων.
Σημαντικό είναι, κατά κοινή ομολογία, το έργο της πρώτης θητείας στην αγροτική οδοποιία, τομέας που είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στη νέα θητεία μέσω της αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Δήμου Κιλελέρ.
Παράλληλα, σχεδιάζουμε και νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη συλλογικών σχημάτων (συνεταιρισμών – ομάδων παραγωγών) και την προβολή των προϊόντων του τόπου μας, αξιοποιώντας και την εμπειρία ανάλογων πρωτοβουλιών στην πρώτη θητεία μας», τόνισε και αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο, όπως το αξιολόγησε, έργο για την αξιοποίηση της βιομάζας (άχυρα και κτηνοτροφικά – τυροκομικά απόβλητα).
«Ήδη – είπε – έχουμε κάνει σημαντική προεργασία, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον κι είμαστε βέβαιοι ότι στην επόμενη τετραετία το εργοστάσιο επεξεργασίας βιομάζας πρόκειται να γίνει πράξη. Με τη λειτουργία του το όφελος είναι τριπλό:
-Επιπλέον εισόδημα για τους αγρότες καθώς θα έχουν οικονομικό όφελος από τα άχυρα,
-νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον εισόδημα στην τοπική οικονομία,
-σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος και διαβεβαίωσε:
«Όταν άλλοι τάζουν (και τα κάνουν)… θάλασσα, εμείς παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τον τόπο μας με αιχμή τον αγροδιατροφικό τομέα κι αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες στις νέες και τους νέους και πιο ανθρώπινη καθημερινότητα για κάθε οικογένεια στον δήμο μας».
Σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου ο Θανάσης Νασιακόπουλος θα κάνει ομιλίες στη Χαρά στις 19:00, στον Άγιο Γεώργιο στις 20:00 και στην Κυπάρισσο στις 21:00. Αύριο Δευτέρα 6 Μαΐου θα μιλήσει στις 19:30 στο Μοσχοχώρι και στις 21:00 στη Μέλισσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here