Θανάσης Νασιακόπουλος: Ο Πλατύκαμπος αλλάζει “πρόσωπο”

173

Με αφορμή δημοσίευμα των τελευταίων ημερών στο οποίο χαρακτηρίστηκε η κοινότητα Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ «εγκαταλελειμμένη και υποβαθμισμένη σε σημείο αποκαρδιωτικό» ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει τα εξής: «Από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα δημοτική αρχή το Σεπτέμβριο του 2014, θέσαμε σε προτεραιότητα αρχικά την καταγραφή (σε συνεργασία με το συμβούλιο της κοινότητας και την τοπική κοινωνία) όλων των αναγκών του Πλατυκάμπου. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε τη φάση υλοποίησης και ολοκλήρωσης των έργων που είχαμε ανακοινώσει. Αρχικά,
@ Αντιμετωπίστηκε οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της κοινότητας. Προβήκαμε σε αντικατάσταση αγωγών ύδατος και στην κατασκευή νέας επίγεια; δεξαμενής. Αποτέλεσμα, επαρκές σε ποσότητα, με κατάλληλη πίεση, ποιοτικό, καθαρό νερό.
@ Ανακατασκευάστηκαν και πλακοστρώθηκαν τα πεζοδρόμια από την οδό Βόλου στο κέντρο του Πλατυκάμπου.
@ Ανακαινίστηκαν και ευπρεπίστηκαν δημόσια κτήρια όπως του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου-Λυκείου, του ιατρείου και του ΚΕΠ.
@ Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στον παιδικό σταθμό.
@ Ανακατασκευάστηκε η κεντρική πλατεία και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα.
@ Συντηρήθηκε, καθαρίστηκε και καλλωπίστηκε το κοιμητήριο.
@ Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τριών νέων παιδικών χαρών.
@ Προμηθεύτηκαν νέα ηλεκτρικά χειραμαξίδια καθαριότητας.
@ Η κοινότητα Πλατυκάμπου συμμετέχει στα προγράμματα διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και της συλλογής – ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.
@ Δημιουργήθηκε το Κέντρο Κοινότητας.
@ Πραγματοποιούνται δωρεάν «τεστ Παπ» στο ιατρείο.
@ Διανέμονται τρόφιμα σε οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ.
Αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη
@ Η κατασκευή και η ασφαλτόστρωση του συνδετήριου δρόμου Ελευθερίου-Αχιλλείου (Γλαυκίοστρατα) και ο περιφερειακός δρόμος στην ανατολική πλευρά της κοινότητας.
@ Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ εκτελεί αντιπλημμυρικά έργα και έργα διάνοιξης ρεμάτων.
@ Πραγματοποιείται κλάδεμα και καλλωπισμός των δέντρων σε δρόμους και πλατείες και με ειδικό μηχάνημα πλάγιας κοπής κλαδιών.
@ Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το ΣΧΟΟΑΠ Πλατυκάμπου και προχωράει η υλοποίησή του με αντικείμενο τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης.
@ Γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις στη διοίκηση των ΕΛΤΑ για την επίλυση του προβλήματος διανομής της αλληλογραφίας.
Έχουμε προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα
@ Την ένταξη της κοινότητας στο έργο εσωτερικής οδοποιίας του Δήμου, προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων. Ασφαλτόστρωση οδών και αποχετευτικά έργα θα εκτελεστούν. Μεταξύ των οποίων η αποκατάσταση του δρόμου μπροστά από το Γυμνάσιο-Λύκειο.
@ Την ένταξη στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας Δήμου Κιλελέρ. Έξι (6) χιλιόμετρα δρόμοι θα ανακατασκευαστούν και θα είναι προσβάσιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
@ Ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης μόνιμων ανταποκριτών του ΕΛΓΑ.
@ Προβλέπεται η μετατροπή του κτιρίου (πρώην αποθήκη ΕΑΣ) σε χώρο διοικητηρίου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο του πρώην δημαρχείου θα μετεγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ.
@ Έναρξη των εργασιών για την μετεγκατάσταση του συλλόγου ατόμων τρίτης ηλικίας σε νέο κτήριο.
@ Σε οικόπεδα πλησίον της κεντρικής πλατείας σχεδιάζεται να δημιουργηθούν χώροι parking, υπαίθριοι εκθεσιακοί χώροι και χώρος για λαϊκή αγορά.
Το Όραμα μας και η Προοπτική για τον Πλατύκαμπου περιλαμβάνει
@ Τη δημιουργία πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού του δρόμου από την οδό Αγιάς μέχρι το κέντρο της κοινότητας.
@ Την επέκταση του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου.
@ Την κατασκευή νέων κτηρίων Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου.
@ Την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτηρίων.
@ Τη δημιουργία πολυχώρου εκδηλώσεων (Πολιτιστικό Κέντρο).
Η Δημοτική αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί έργα σε όλο το φάσμα του Δήμου Κιλελέρ, έργα που παραδίδονται στους δημότες. Ο Πλατύκαμπος, με τη Δημοτική μας αρχή, αναβαθμίστηκε αισθητά σε όλα τα επίπεδα δράσεων και συμμετοχής. Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι προφανής. Η μακροσκελής λίστα που παρατέθηκε είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here