Θανάσης Νασιακόπουλος: «Η κοινωνική ευαισθησία ας μην παρερμηνεύεται ως διαρκής ανοχή στους κατά συνήθεια κακοπληρωτές»

264

Σχετικά με το θέμα της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς της ΔΕΥΑ Κιλελέρ ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος κοινοποίησε της ακόλουθη δήλωση:
«Είναι γεγονός ότι ως Δημοτική Αρχή, κατά την πρώτη θητεία μας, χαράξαμε και ακολουθήσαμε μια πολιτική με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Βασικός λόγος γι’ αυτό ήταν οι αδιαμφισβήτητες επιπτώσεις που είχε η κορύφωση της οικονομικής κρίσης και ιδίως τα γεγονότα του 2015 με την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (capitalcontrols) και την εν γένει αναταραχή στη λειτουργία του τραπεζικού και οικονομικού συστήματοςσε σημαντικό τμήμα δημοτών μας. Όπως είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά το 2014, σταθήκαμε έμπρακτα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας.
Όμως, η κοινωνική ευαισθησία ας μην παρερμηνεύεται ως διαρκής ανοχή στους κατά συνήθεια κακοπληρωτές καθώς μάλιστα η χώρα επανέρχεται στην κανονικότητα και η οικονομία βελτιώνεται. Άλλωστε, για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού υπάρχει ειδική μέριμνα τόσο από Δήμο (στήριξη μέσω προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης) όσο και από τη ΔΕΥΑΚ.
Συνεπώς, χωρίς περιστροφές και με δεδομένη αποφασιστικότητα καταγράφουμε το σαφέστατο μήνυμα: Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΚ θα πρέπει τα επόμενα 24ωρα να σπεύσουν να τις εξοφλήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιχείρηση, έχοντας την απόλυτη και καθολική στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), πρόκειται να προχωρήσει στις ενέργειες που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την αναγκαστική είσπραξή τους.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι στην υλοποίηση του προγράμματός μας και εργαζόμαστε καθημερινά για την υλοποίηση όλων εκείνων τα οποία δεσμευτήκαμε στην τοπική κοινωνία. Πάντοτε με σοβαρότητα, κοινωνική ευαισθησία, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα ώστε η νέα τετραετία να είναι μια ιστορική, από πλευράς έργων και προσφοράς, τετραετία στον τόπο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here