Θ. Νασιακόπουλος σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σε Νέες Καρυές και Νέο Περιβόλι

493
  • «Μειώσαμε τα τέλη κι είμαστε οι μοναδικοί που εγγυόμαστε νέα μείωσή τους στη νέα 4ετία»

«Μειώσαμε τα τέλη κατά 8-16,5% στην πρώτη θητεία κι είμαστε οι μοναδικοί που, χάρις στη συνετή οικονομική διαχείριση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, εγγυόμαστε, μπορούμε κι έχουμε ήδη δρομολογήσει νέα μείωσή τους στη νέα 4ετία», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις στις Νέες Καρυές και το Νέο Περιβόλι.
Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος εστίασε τις ομιλίες του στις δύο αντιλήψεις, οι οποίες, όπως είπε, αναμετρώνται στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής τονίζοντας:
«Υπάρχει η άποψη που λέει ότι κι αν ο δήμος δεν βρει πόρους από προγράμματα, υπάρχουν οι δημότες που – δεν έχουν άλλη επιλογή – θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Υπάρχει η άποψη που λέει «και τι πειράζει να χρωστά ο δήμος σε τοπικές επιχειρήσεις; Και τι έγινε;»
Υπάρχει η άποψη που λέει «ας πάρει και κάννα δάνειο παραπάνω ο δήμος. Κι ας το χρωστά. Θα το πληρώσουν οι επόμενες γενιές».
Αν συμφωνείτε μ’ αυτές τις απόψεις, έχετε επιλογές στην κάλπη», ανέφερε και αντέταξε την αντίληψη του ενωτικού συνδυασμού «ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ»:
«Υπάρχει μια άλλη αντίληψη, η δική μας αντίληψη, που θέλει τον δήμο νοικοκυρεμένο, φερέγγυο στις πληρωμές του. Να μην χρωστά πουθενά αλλά να εξοφλεί στην ώρα του. Ν’ αξιοποιεί πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και να μειώνει συνεχώς τα δημοτικά τέλη στις οικογένειες και τις επιχειρήσεις αλλά με βιώσιμο τρόπο, χωρίς δηλαδή να μεταφέρει το βάρος στις επόμενες γενιές και χωρίς να περικόπτει τις παρεχόμενες στους δημότες υπηρεσίες.
Αυτή είναι η δική μας αντίληψη. Αν αυτή είναι και η δική σας αντίληψη, τότε έχετε μία και μόνη επιλογή στην κάλπη: Το γνήσια ενωτικό συνδυασμό ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ», επισήμανε υπό τα θερμά χειροκροτήματα των κατοίκων των Νέων Καρυών και του Νέου Περιβολίου.
Οι δεσμεύσεις για τους αγρότες στη νέα θητεία
«Ο αγροδιατροφικός τομέας αλλά και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)αποτελούν κεντρική μας προτεραιότητα», διαβεβαίωσε ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του για τους αγρότες.
«Στόχος μας – υπογράμμισε – είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών μέσω της μείωσης του κόστους της άρδευσης
-με έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα,για τον οποίο εκπονείται ήδη μελέτη από τη δημόσια εταιρεία Εγνατία ύψους 2,3 εκατ. ευρώ και μάλιστα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, μελέτη που η δημοτική αρχή της περιόδου 2010-14 κρατούσε στα συρτάρια.
-κατασκευή νέων λιμνοδεξαμενών,
– υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων,
-εκσυγχρονισμό γεωτρήσεων
-και προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ειδικά, για το Νέο Περιβόλι επισήμανε ότι ο δήμος Κιλελέρ έχει καταθέσει πρόταση από τις αρχές του έτους για την υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων. Όπως εξήγησε, «πρόκειται για πρόταση ύψους άνω των 500 χιλιάδων ευρώ για την οποία περιμένουμε από μέρα σε μέρα την έγκριση της Περιφέρειας. Το έργο περιλαμβάνει την υπογειοποίηση του υφιστάμενου αγωγού και την κατασκευή νέου στο Ξηροβούνι.Το ίδιο ισχύει και για τους Αραβάδες όπου σχεδιάζουμε να υπογειοποιήσουμε τον υφιστάμενο αγωγό και να κατασκευάσουμε δεύτερο νέο».


Οι γεωπόνοι του Δ. Κιλελέρ συνεχώς στο πλευρό των παραγωγών
Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος ανέφερε ακόμη ότι ως δημοτική αρχή Κιλελέρ «προχωρήσαμε και προχωρούμε ακόμη πιο αποφασιστικά στο μέλλον σε υποστήριξη των παραγωγών για εξαγωγές και άνοιγμα σε νέες αγορές – συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό.
Στο δήμο μας λειτουργεί Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι γεωπόνοι μας είναι συνεχώς στο πλευρό των παραγωγών, ενώ τους ενημερώνουν και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στην πρώτη θητεία μας στην αγροτική οδοποιία, όπου η εικόνα, όπως οι ίδιοι αγρότες επιβεβαιώνουν, «είναι η ημέρα με τη νύχτα» συγκριτικά με την περίοδο 2010-14. Επενδύσαμε πάνω από 900 χιλιάδες ευρώ στην αγροτική οδοποιία και με το νέο εξοπλισμό που αποκτήσαμε μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στη νέα θητεία», επισήμανε.
Παραγωγική επανάσταση με το εργοστάσιο βιομάζας
Ο δήμαρχος Κιλελέρ ανέδειξε ως «πραγματική παραγωγική επανάσταση το εργοστάσιο αξιοποίησης της βιομάζας (άχυρα και κτηνοτροφικά – τυροκομικά απόβλητα) με τριπλό όφελος:
-Επιπλέον εισόδημα για τους αγρότες καθώς θα έχουν οικονομικό όφελος από τα άχυρα,
-νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον εισόδημα στην τοπική οικονομία,
-σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον.
Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που έλαβε τέτοια πρωτοβουλία,με την οποία αποδεικνύουμε ότι εμείς δεν είμαστε μόνο για να διεκπεραιώνουμε έγγραφα,αλλά για έναν δήμο πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία πρόσθετου εισοδήματος», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here