Θ. Νασιακόπουλος σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη Νίκη, το Αχίλλειο και το Καλαμάκι

273
  • «Γιατί η δημοτική αρχή της περιόδου 2010-14 κρατούσε στα συρτάρια τις μελέτες για το νερό;»

«Ως δημοτική αρχή αποδείξαμε ότι είμαστε για τα δύσκολα. Αποδείξαμε ότι μπροστά στα προβλήματα, όσο σύνθετα και δύσκολα κι αν είναι, σηκώνουμε τα μανίκια κι εργαζόμαστε για την επίλυσή τους, δεν σηκώνουμε τα χέρια».
Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σήμερα το βράδυ σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη Νίκη το Αχίλλειο και το Καλαμάκι.
Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλοςπαρουσίασε το έργο της πρώτης θητείας της δημοτικής αρχής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το έργο είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας της δημοτικής αρχής, των εργαζομένων του Δ. Κιλελέρ και του συνόλου των κατοίκων.
Στην πρώτη θητεία μας καταφέραμε πλεόνασμα 4,3 εκατομμυρίων ευρώ,ένα πλεόνασμα που είναι κι αυτό αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας», τόνισε ο δήμαρχος Κιλελέρ επισημαίνοντας ότι «ο νοικοκυρεμένος δήμος είναι το εφαλτήριο στο οποίο πρόκειται να στηριχθεί το έργο της νέας τετραετίας».
«Στην πρώτη θητεία μας – συνέχισε- καταφέραμε αυτό που μέχρι να αναλάβουμε καθήκοντα, θεωρούνταν έως απίθανο: να βάλουμε τέλος στην εποχή της υδροφόρας σε όλα τα χωριά.
Στη δεύτερη θητεία θέτουμε κεντρικό στόχο να συμβάλλουμε ώστε κάθε αγρότης να έχει επαρκές και φθηνό νερό άρδευσης. Ήδη, καταφέραμε κι εξασφαλίσαμε 2,3 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, μελέτες που αποτελούν τη βάση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να δρομολογηθούν τα επόμενα χρόνια.
Εκ των πραγμάτων βεβαίως τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα επί των οποίων θεωρούμε επιβεβλημένο να τοποθετηθούν όλοι οι συνδυασμοί που μετέχουν στις εκλογές και πολύ περισσότερο ο συνδυασμός που υποστηρίζει ότι είναι διάδοχος της παράταξης, η οποία διοίκησε τον δήμο Κιλελέρ την περίοδο 2010-4: «Γιατί η δημοτική αρχή της περιόδου 2010-14 κρατούσε στα συρτάρια τις μελέτες για το νερό; Ποια είναι η θέση των παρατάξεων επ’ αυτού;»
Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος διαβεβαίωσε ότι για την παράταξη «Νέο Κιλελέρ» είναι «προτεραιότητα η ενίσχυση του εισοδήματος του παραγωγού μέσω της μείωσης του κόστους της άρδευσης, που είναι από τους βασικούς και σε κάποιες περιπτώσεις ο βασικότερος συντελεστής του κόστους παραγωγής.
Προς την κατεύθυνση αυτή – πρόσθεσε – έχουμε ως δημοτική αρχή δρομολογήσει και προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τα Υπουργεία και την Περιφέρεια εκτός από τις μελέτες εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, την κατασκευή λιμνοδεξαμενών, την υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων και τον εκσυγχρονισμό γεωτρήσεων».
Χωριό, χωριό, γειτονιά γειτονιά, σπίτι σπίτι, πόρτα πόρτα για τη μεγαλειώδη Νίκη!
Κλείνοντας τις ομιλίες του ο Θανάσης Νασιακόπουλος κατέληξε σε ένα προσκλητήριο εγρήγορσης λέγοντας: «Κυρίες και κύριοι, οι εκλογές στις 26 Μαΐου είναι κρίσιμες. Θέλω να είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο σ’ αυτές τις εκλογές. Γιατί χαλαρή ψήφος στις εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμο και ασταθή δήμο στη νέα 4ετία.
Χαλαρή ψήφος στις εκλογές μπορεί να σημαίνει ότι η δύναμη των πολιτών γίνεται αδυναμία του δήμου.
Χαλαρή ψήφος στις εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις πληρωμών, σε νέα δάνεια, σε σταμάτημα έργων, σε απώλεια χρηματοδοτήσεων, στο να μένουν οι μελέτες στα συρτάρια όπως συνέβη την περίοδο 2010-4 με τη μελέτη εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα στον άξονα της εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.
Στη σημερινή εποχή που όλοι μας νοιαζόμαστε για παράδειγμα πόσο γρήγορα «σερφάρουμε» με το κινητό μας στο ίντερνετ, δεν μπορεί να μην νοιαζόμαστε πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί ένας δήμος στο να λάβει τις αποφάσεις του. Ένα παράδειγμα θα σας αναφέρω και μόνο: Καταφέραμε και εντάξαμε στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών υποχρεώσεις του δήμου μας από παλιές περιόδους συνολικού ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι αυτά που η δημοτική αρχή της περιόδου 2010-2014 αν και τα δημιούργησε, αρνούνταν να τα εξοφλήσει. Προτιμούσε δηλαδή να χρωστά ο δήμος μας 2,7 εκατ. ευρώ, πολλά εξ αυτών σε τοπικές επιχειρήσεις, παρά να διεκπεραιώσει τις σχετικές διαδικασίες και να τα εξοφλήσει τις οφειλές.
Αυτό λοιπόν το καταφέραμε, δηλαδή ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες, μέσα σε λίγα 24ωρα.
Φανταστείτε να μην υπήρχε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και να έπρεπε να γίνουν συζητήσεις με κάθε έναν σύμβουλο της μειοψηφίας χωριστά.
Φανταστείτε να έπρεπε να συζητήσουμε μ’ αυτούς που έχουν το δικό τους βιλαέτι και δεν αναγνωρίζουν ούτε τον επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο είναι υποψήφιοι.
Είμαστε όλοι γνωστοί σ’ αυτόν τον τόπο, ας το σκεφτούμε όλοι μας πολύ καλά…
Γι’ αυτό, την Κυριακή 26 Μαΐου, σε μία και μόνη Κυριακή δίνουμε αξία στην ψήφο μας για να δώσουμε αξία στον τόπο μας! Ψηφίζουμε τον ενωτικό συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ», Ψηφίζουμε, αποφασίζουμε για νοικοκυρεμένα οικονομικά του δήμου, ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις δημοτικών τελών στη νέα θητεία, ποιοτικότερες υπηρεσίες σε περισσότερους τομείς, καθαρές γειτονιές, περισσότερα έργα ουσίας, ισχυρότερη κοινωνική πολιτική.
Διεκδικούμε κάθε ψήφο, γιατί κάθε ψήφος είναι μοναδική, κάθε ψήφος έχει αξία.
Στις μέρες που απομένουν ως τις εκλογές δεν εφησυχάζουμε. Πηγαίνουμε χωριό χωριό, γειτονιά γειτονιά, σπίτι σπίτι, πόρτα πόρτα ώστε να εκφραστεί στις κάλπες, να αποτυπωθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δυναμώνει καθημερινά τον ενωτικό συνδυασμό μας «Νέο Κιλελέρ».
Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη συμμετοχή σας, το ενδιαφέρον σας, την υποστήριξή σας, την αγάπη για τον τόπο μας, το κέφι και τη διάθεση για προσφορά!
Γεια σας και με τη νίκη! Τη νέα νίκη στις 26 Μαΐου! Νίκη μεγάλη, Νίκη ιστορική!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here