Θ. Νασιακόπουλος σε Χαρά , Άγιο Γεώργιο και Κυπάρισσο:«Το έργο μας στο Δήμο Κιλελέρ έχει 20.854 υπογραφές»

380

«Ως δημοτική αρχή αποδείξαμε ότι είμαστε για τα δύσκολα. Αποδείξαμε ότι μπροστά στα προβλήματα, όσο σύνθετα και δύσκολα κι αν είναι, σηκώνουμε τα μανίκια κι εργαζόμαστε για την επίλυσή τους, δεν σηκώνουμε τα χέρια. Αποδείξαμε ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο, στρατηγική, βούληση κι όταν η δημοτική αρχή δρα μαζί με την κοινωνία».


Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη Χαρά, τον Άγιο Γεώργιο και την Κυπάρισσο
Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλοςπαρουσίασε το έργο της πρώτης θητείας της δημοτικής αρχής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έχει 20.854 υπογραφές, όσοι δηλαδή και οι κάτοικοι του Δήμου», καθώς, όπως πρόσθεσε, «το έργο είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας της δημοτικής αρχής, των εργαζομένων του Δ. Κιλελέρ και του συνόλου των κατοίκων.
Στην πρώτη θητεία μας καταφέραμε πλεόνασμα 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, ένα πλεόνασμα που επίσης φέρει 20.854 υπογραφές, δηλαδή τις υπογραφές όλων των κατοίκων, αφού είναι κι αυτό αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας», τόνισε ο δήμαρχος Κιλελέρ επισημαίνοντας ότι «ο νοικοκυρεμένος δήμος είναι το εφαλτήριο στο οποίο πρόκειται να στηριχθεί το έργο της νέας τετραετίας.
Ένας δήμος που δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος στις δημότισσες και τις δημότες. Σήμερα, στην εκπνοή της πρώτης θητείας μας, ο Δήμος Κιλελέρ δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχει μειώσει τα δάνειά του στο μισό, είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις του!
Είμαστε πλέον σε καλύτερη θέση στην αφετηρία. Και τα επόμενα τέσσερα χρόνια μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα», διαβεβαίωσε ο ΘανάσηςΝασιακόπουλος, ο οποίος εστίασε στις ομιλίες του στον τομέα της άρδευσης, τον οποίο αξιολόγησε ως κεντρικής προτεραιότητας στη νέα θητεία της δημοτικής αρχής.
«Στην πρώτη θητεία μας καταφέραμε αυτό που μέχρι να αναλάβουμε καθήκοντα, θεωρούνταν έως απίθανο: να βάλουμε τέλος στην εποχή της υδροφόρας σε όλα τα χωριά.
Στη δεύτερη θητεία θέτουμε κεντρικό στόχο να συμβάλλουμε ώστε κάθε αγρότης να έχει επαρκές και φθηνό νερό άρδευσης. Ήδη, καταφέραμε κι εξασφαλίσαμε 2,3 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, μελέτες που αποτελούν τη βάση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να δρομολογηθούν τα επόμενα χρόνια.
Εκ των πραγμάτων βεβαίως τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα επί των οποίων θεωρούμε επιβεβλημένο να τοποθετηθούν όλοι οι συνδυασμοί που μετέχουν στις εκλογές και πολύ περισσότερο ο συνδυασμός που υποστηρίζει ότι είναι διάδοχος της παράταξης, η οποία διοίκησε τον δήμο Κιλελέρ την περίοδο 2010-4: «Γιατί η δημοτική αρχή της περιόδου 2010-14 κρατούσε στα συρτάρια τις μελέτες για το νερό; Ποια είναι η θέση των παρατάξεων επ’ αυτού;»
Ο Θανάσης Νασιακόπουλος διαβεβαίωσε ότι για την παράταξη «Νέο Κιλελέρ» είναι «προτεραιότητα η ενίσχυση του εισοδήματος του παραγωγού μέσω της μείωσης του κόστους της άρδευσης, που είναι από τους βασικούς και σε κάποιες περιπτώσεις ο βασικότερος συντελεστής του κόστους παραγωγής.
Προς την κατεύθυνση αυτή – πρόσθεσε – έχουμε ως δημοτική αρχή δρομολογήσει και προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τα Υπουργεία και την Περιφέρεια εκτός από τις μελέτες εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, την κατασκευή λιμνοδεξαμενών, την υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων και τον εκσυγχρονισμό γεωτρήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here