Θ. Μούσιος: «Με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε τους αγρότες μας»

336
  • Μίλησε σε μαζική συγκέντρωση στο Αρμένιο ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ

« Στη σημερινή εποχή η ενημέρωση είναι δύναμη για εκείνον που έχει πρόσβαση στην κατάλληλη πληροφορία, τον σωστό χρόνο. Αυτό στοχεύουμε να κάνουμε με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου Κιλελέρ, να τους ισχυροποιήσουμε προσφέροντας τη δυνατότητα να είναι, πάντοτε, άρτια ενημερωμένοι για τις προκλήσεις της ΚΑΠ, τους διαθέσιμους πόρους και τα προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν για την ενίσχυση των εκμεταλλεύσεών τους.»
Κέρδισε από την πρώτη στιγμή το ακροατήριό του ο Θανάσης Μούσιος αναλύοντας το σχέδιο του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου. Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε μία μαζικότατη συγκέντρωση, στο Αρμένιο, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ σημείωσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι παραγωγοί του Δήμου έμειναν κυριολεκτικά στο σκοτάδι, όσον αφορά τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν και «έτρεξαν» στον πρωτογενή τομέα.


«Είδατε, εσείς, κάποια πρωτοβουλία από την απερχόμενη δημοτική αρχή που να σας βοηθήσει να γίνεται πιο ανταγωνιστικοί και να αναδείξετε την ποιότητα και την ασφάλεια των εξαιρετικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας;» διερωτήθηκε ο κ. Μούσιος λαμβάνοντας αρνητική απάντηση από το κοινό που τον χειροκρότησε.
«Φτάνει πια με την αδράνεια, την εγκατάλειψη, τον μαρασμό των χωριών μας» υπογράμμισε ο επικεφαλής στο «Ενωμένο Κιλελέρ» και ανέλυσε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την ενίσχυση των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Δήμου το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:


• Λειτουργία ειδικού αγροτικού γραφείου στον Δήμο. Θα στελεχωθεί με ειδικούς και θα παρέχει υπεύθυνη ενημέρωση στους παραγωγούς για όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τις εξελίξεις στις καλλιέργειες και την κίνηση των αγροτικών εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές.
• Εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών ξεκινώντας από τις έδρες των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων. Τα δεδομένα από τους σταθμούς θα «ανεβαίνουν» σε ειδικό site, ώστε οι αγρότες να μπορούν να σχεδιάζουν καλύτερα τις εργασίες τους και να αποφεύγουν κινδύνους, γλυτώνοντας εργασίες, χρόνο και χρήμα.
• Εκτεταμένες παρεμβάσεις, κάθε χρόνο, στην αγροτική οδοποιία. Καθαρισμός και διάνοιξη σε κεντρικούς άξονες και επισκευές σε συνεννόηση με τα τοπικά συμβούλια όπου χρειάζεται. Σε ετήσια βάση για να μπορούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να φθάνουν γρήγορα και σωστά στις εκμεταλλεύσεις τους.

Ο Θανάσης Μούσιος υπήρξε αιχμηρός με τον απερχόμενη δημοτική αρχή του Κιλελέρ σημειώνοντας πως « έχουν φθάσει ορισμένοι σε σημείο να υπόσχονται μέχρι και διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών προς τον Δήμο για ψηφοθηρικούς λόγους. Είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα επιτρέψουμε να υιοθετηθούν τέτοιες πρακτικές από κανέναν. Όσοι κοροϊδεύουν τον κόσμο θα κριθούν αναλόγως. Για ένα να είστε σίγουροι, στις 26 Μαΐου ο Δήμος Κιλελέρ αλλάζει σελίδα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here