Θ. Μούσιος: « Ετοιμάζουμε κοινωνικό φροντιστήριο και παντοπωλείο »

314
  • Μίλησε σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε Μελισσοχώρι και Γαλήνη ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ

« Κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος, κανένα χωριό παραμελημένο και εγκαταλειμμένο». Με αυτό το σύνθημα ο Θανάσης Μούσιος έδωσε το στίγμα του σχεδίου που θα εφαρμόσει την επομένη των εκλογών για την αναζωογόνηση του Δήμου Κιλελέρ. « Θέλουμε χωριά ασφαλή και λειτουργικά για τους κατοίκους » είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε μεγάλες συγκεντρώσεις κατοίκων σε Μελισσοχώρι και Γαλήνη.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μούσιος στο αποστραγγιστικό τέλος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, που καλούνται να πληρώνουν οι αγρότες σε Μελισσοχώρι, Γαλήνη, Πλατύκαμπο και Κιλελέρ. « Πρόκειται για «χαράτσι» δίχως ανταποδοτικές υπηρεσίες, που κάνει πολύ κόσμο να αγανακτεί. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα παλέψουμε για την κατάργησή του, έχοντας όλους τους δημότες στο πλευρό μας» υποσχέθηκε.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» τόνισε ότι η κρίση έφερε πολύ κόσμο στα όριά του. «Βλέπουμε, σήμερα, πολλούς δημότες μας, απομονωμένους και αποκαρδιωμένους, ανήμπορους να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Δεν θα τους αφήσουμε στην τύχη τους, οφείλουμε και θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο κ. Μούσιος και εξήγησε:
« Θα προβούμε στην ανάπτυξη κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο από όπου υπεύθυνα και οργανωμένα, σε συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ με τις τοπικές μας επιχειρήσεις και τους εθελοντές, θα γίνεται η τροφοδότηση με τα απαραίτητα, όλο τον χρόνο, ατόμων και οικογενειών ολόκληρων, που η κρίση έχει φέρει σε πολύ δυσχερή θέση.


Εξαιρετικά σημαντική θεωρώ και την προετοιμασία που κάνουμε για την άμεση λειτουργία ενός κοινωνικού φροντιστηρίου στον Δήμο Κιλελέρ για τα παιδιά των οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους προσφέρουν αυτή την παροχή. Ήδη, έχουμε μαζί μας εθελοντές εκπαιδευτικούς, που προσφέρονται να στελεχώσουν το κοινωνικό φροντιστήριο και να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά των φτωχών οικογενειών να πετύχουν τον μαθησιακό τους στόχο.


Συνάμα, θέλω να ενημερώσω ότι για τους ευάλωτους συμπολίτες μας θα εφαρμόσουμε ένα πραγματικό κοινωνικό τιμολόγιο παίρνοντας από πάνω τους βάρη που δεν μπορούν να σηκώσουν. Κατόπιν ομόφωνης απόφασης των νέων συμβουλίων των Κοινοτήτων και έχοντας ορίσει συγκεκριμένα, αδιάβλητα κριτήρια, σχεδιάζουμε την κατάργηση του παγίου τέλους ύδρευσης για τις περιπτώσεις συμπολιτών όπου αποδεδειγμένα υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης. Θυμίζω, όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, ότι το πάγιο του νερού θα μειωθεί δραστικά για όλους τους δημότες μας, που είναι λογικό να διαμαρτύρονται για το σημερινό πάγιο των 20 ευρώ/δίμηνο. Μείωση θα υπάρξει και στη χρέωση ανά κυβικό προς όφελος όσων δεν καταναλώνουν πολύ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here