Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Καρυά

672

Αυστηρές συστάσεις για χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην Κοινότητα Καρυάς απευθύνει ο Δήμος Ελασσόνας μετά την αλληλουχία κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που παρουσιάστηκε σήμερα μετά από ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ ότι στην κοινότητα Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας επιβεβαιώθηκαν 5 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τα οποία ανήκουν στην ίδια οικογένεια κατοίκων της κοινότητας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε τηλεφωνικά πριν από λίγο τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και ζήτησε τη συνδρομή του δήμου και της κοινότητας στις εργασίες δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, που θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί στις 10:00 στον οικισμό της Καρυάς.

Τα 4 μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο τέκνο, αποτελούν την αλληλουχία της μετάδοσης της 65χρονης γυναίκας, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα την Αλβανία και στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα του ιού, οπότε προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ήδη ο πρόεδρος της κοινότητας Καρυάς κ. Ν. Κατσίβελος ενημερώνει ατομικά όσους συνάντησαν ή ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που θα πραγματοποιηθεί στις επαφές αυτές.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, σημειώνοντας: «Η μετάδοση σε μία μικρή κοινότητα είναι πολύ πιθανή και ενέχει τεράστιο κίνδυνο ειδικά σε κοινότητες με γηρασμένο πληθυσμό.

Όσοι παρουσιάζουν και το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here