Ταρακουνήθηκε και η Λάρισα από τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

439

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 9:23 ο οποίος είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα Κύθηρα και στην Κρήτη και ήταν τόσο ισχυρός που ταρακούνησε και την Λάρισα.

Τι έγραψαν οι σεισμογράφοι

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων.

Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού για το σεισμό

Ο σεισμός ήταν έντασης 6,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα και ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και μάλιστα ιδιαίτερα έντονα, ακόμη και στην Αθήνα.


Το επίκεντρο του σεισμού ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη

Λέκκας: Καμία σχέση με το σεισμό της Αλβανία, δεν θα έχει μετασεισμούς
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο iefimerida.gr λίγα λεπτά μετά το σεισμό ανέφερε ότι ο σεισμός αυτός μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης έγινε σε ιδιαίτερα μεγάλο βάθος και δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς. Πρόκειται για ένα σεισμό που έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο, όπως είπε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παράλληλα, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός στην Ελλάδα δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με το σεισμό στην Αλβανία.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here