Συστάθηκε Ορεινή Ομάδα Διάσωσης

360

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΔΥΑ, σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό, τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και στα πλαίσια της ανάπτυξης εξειδικευμένων Επιχειρησιακών Τομέων & Τμημάτων, συστάθηκε η Ομάδα Ορεινής Διάσωσης. Σκοπός της είναι να διαθέτει άρτια εκπαιδευμένους Εθελοντές για τις επιχειρησιακές Ορεινές Αποστολές Διάσωσης της ΕΟΔΥΑ.

Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, εκπαιδεύεται κατάλληλα στις απαιτούμενες τεχνικές και ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξειδικευμένες τεχνικές διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών σε ορεινά συμβάντα. Η αρχική βασική Εκπαίδευση έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2019. Τη βασική Εκπαίδευση έχει αναλάβει η Xtremeway Outdoors και οι εξαιρετικοί Επαγγελματίες, Ειδικοί συνεργάτες & Μέλη της ΕΟΔΥΑ Πανταζής Θωμάς Thomas Pantazis και Μαυρίδης Γεώργιος Mavridis Giorgos.
Στις δραστηριότητες της Ορεινής Ομάδας Διάσωσης, περιλαμβάνονται Ασκήσεις και εκπαιδευτικές συνεργασίες με κρατικές Υπηρεσίες και Φορείς όπως η 8η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ και άλλες Εθελοντικές Ομάδες, με σκοπό να προετοιμαστούν κατάλληλα τα μέλη της Ομάδας για να επέμβουν συντονισμένα με ασφάλεια όπου και όταν χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here