«Συσπειρωμένο και αποφασιμένο το ανέκαθεν πλειοψηφικό Δημοκρατικό και προοδευτικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας”

249

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας:

“Αργούν να συνειδητοποιήσουν τη δεινή τους ήττα, μετά την κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι κήρυκες της μισαλλοδοξίας, του ανιστόρητου εθνικισμού και της ακραίας βίας.
Συνεχίζουν τις αντιδημοκρατικές τους προκλήσεις, στο βωμό μιας αδιέξοδης και εντέλει αποτυχημένης αντιπολιτευτικής πρακτικής που στοχεύει αποκλειστικά σε πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη.
Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους «νεομακεδονομάχους» ανά την επικράτεια, αφενός ενοχλούνται που η υλοποίηση αυτής της ιστορικής συμφωνίας πιστώνεται ήδη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου αισθάνονται ανακουφισμένοι που δεν έμεινε στα χέρια τους η καυτή πατάτα της επί δεκαετιών εκκρεμούσας αντιπαράθεσης δύο κρατών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τιναζόταν στον αέρα μια πολιτική σταδιοδρομία που θεμελιώθηκε στην εθνικιστική παραφιλολογία και την ενεργοποίηση των ταπεινότερων ενστίκτων των πολιτών…
Δυστυχώς για τους ίδιους, θα παραμείνει εσαεί κηλίδα στο δήθεν πατριωτικό και δημοκρατικό προφίλ τους, η προσέγγισή με τους εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής και η κάλυψη βιαιοπραγιών εναντίον βουλευτών, δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και απλών πολιτών.
Με θλίψη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την στάση διάφορων παραγόντων του τόπου μας, οι οποίοι επιμένουν στη διαιώνιση αυτού του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που δημιούργησαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Πρώτο παράδειγμα, ο αξιότιμος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος στην ομιλία του την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ισραηλινής κοινότητας για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, τόλμησε να συγκρίνει τα φαινόμενα άρνησης του φρικτότερου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας με την δήθεν «παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας» που κατά τον ίδιο σημαίνει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών!
Από κοντά και οι δύο βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Λάρισα, οι οποίοι, ανάμεσα σε τοποθετήσεις περί αλυτρωτισμού των γειτόνων μας, επιμένουν να κάνουν λόγο για τη Βόρεια Ηπειρο και την προστασία της εκεί ελληνικής κοινότητας, υποδαυλίζοντας τον ντόπιο εθνικισμό.
Ο δε κ. Χρήστος Κέλλας, παίρνοντας γραμμή από την φράση του αρχηγού του, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή, με την οποία εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη των … ροδάκινων Μακεδονίας, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, βρήκε την ευκαιρία το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρισας να αναφερθεί στην … κακή τύχη που θα έχουν ακόμα και τα ΠΟΠ προϊόντα της Μακεδονίας, διαστρεβλώνοντας συνειδητά την πραγματικότητα και παραπληροφορώντας εν γνώσει του για πολλοστή φορά τους πολίτες.
Στην ίδια εκδήλωση, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, δέχτηκε πλήθος λεκτικών επιθέσεων, ακόμα και αιχμές περί προδοσίας, με αφορμή την θετική του ψήφο στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, από ορισμένους επιχειρηματίες της περιοχής.
Πλανώνται πλάνη οικτρή όσοι θεωρούν ότι θα διχάσουν με αντίστοιχες ακραίες και τραμπούκικες ενέργειες το ανέκαθεν πλειοψηφικό μεταξύ των πολιτών δημοκρατικό και προοδευτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Η δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται. Το απέδειξε ξανά τις προηγούμενες μέρες και θα το αποδείξει και πάλι, συσπειρωμένη και αποφασισμένη, στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος, στις ευρωεκλογές, τις εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στις εθνικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here