ΣΥΡΙΖΑ:»Nα λογοδοτήσει ο περιφερειάρχης για τη μόλυνση του Τιταρήσιου ποταμού»

236

Όσες συλλήψεις εκπροσώπων τυροκομικών ή κτηνοτροφικών μονάδων κι αν ανακοινώνονται, το μείζον πρόβλημα της διαρκούς μόλυνσης του Τιταρήσιου ποταμού παραμένει δυστυχώς άλυτο.

Η μόλυνση του ποταμού που έχει πλέον καταστεί υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, δεν είναι αποτέλεσμα «μεμονωμένων κρουσμάτων», όπως διατείνονται υπερασπιζόμενοι τους εαυτούς τους οι συλληφθέντες. Μεμονωμένες είναι οι διαδικασίες ελέγχου από την αρμόδια περιφερειακή αρχή, που λειτουργούν μόνο ως «τουφεκιές στον αέρα»…

Δυστυχώς, απουσιάζει το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και οι ενδελεχείς έλεγχοι για την άμεση και σκληρή τιμωρία όσων επιμένουν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων στο βωμό πρόσκαιρου κέρδους.

Για την απουσία αυτού του σχεδίου και την εντελώς πλημμελή διαδικασία ελέγχων ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή οφείλουν να λογοδοτήσουν και πολύ σύντομα θα το κάνουν, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, όσο και στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here