ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: “Ηρθαν να κυβερνήσουν ή να κάνουν business;”

350

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεδιπλώνει ήδη καθημερινά την ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα της.
Μεταξύ του μεγάλου αριθμού τεχνοκρατών που συνωστίζονται στο κυβερνητικό σχήμα, ξεχωρίζουν δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δίνουν το στίγμα της πορείας των πραγμάτων το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δ. Οικονόμου, αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέχρι και πριν την υπουργοποίησή του σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις της με το δημόσιο για την επένδυση στο Ελληνικό.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταβάλει προσπάθεια να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την εταιρεία στη συγκεκριμένη επένδυση, προς όφελος πάντα του δημόσιου συμφέροντος. Ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε η Νέα Δημοκρατία, συνεπικουρούμενη από τη στρατιά των ΜΜΕ που την στήριζαν, έπνεε μένεα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και απαιτούσε να απελευθερωθεί η εταιρεία από κάθε υποχρέωση την οποία είχε αναλάβει και να πάρει το Ελληνικό χωρίς όρους και δεσμεύσεις.
Τώρα πια τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την Lamda Development, καθώς ο πρώην (;) σύμβουλός της είναι ο αρμόδιος υφυπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη!
Την ίδια στιγμή, συντονιστής του κυβερνητικού έργου, δίπλα στον πρωθυπουργό, τοποθετήθηκε ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, για να μην μείνει αμφιβολία σε κανέναν περί του ποιος ορίζει την ατζέντα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Ο ΣΕΒ είναι άλλωστε ο φορέας που διεκδικεί δικαστικά την κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, ζητώντας να υποβαθμίσει τα οφέλη από μια ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφερε για πρώτη φορά μετά την περίοδο των μνημονίων αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς, αν αυτή η κυβέρνηση ήρθε να κυβερνήσει, διαχειριζόμενη την κανονικότητα στην οποία είχε φέρει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ή να κάνει δουλειές, για εκείνη και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που την στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια;
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here