ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: “Γενναία η χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση”

380

ΓΕΝΝΑΙΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ
Με το ποσό των 35,5 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδότησε συνολικά την τετραετία 2015 – 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του υπουργείου Εσωτερικών τους 7 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Με τα χρήματα που διατέθηκαν και διαχειρίστηκαν οι αρμόδιες δημοτικές αρχές, υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται συνολικά 60 έργα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα.
Ειδικότερα, μέσω των Προγραμμάτων ΦιλόΔημος Ι και ΦιλόΔημος ΙΙ διατέθηκαν αντίστοιχα 23.455.243,78 και 4.325.654,35 ευρώ. Μέσω του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ διατέθηκαν επιπλέον 3.735.869,39 ευρώ, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών άλλα 3.505.000 ευρώ και για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας 385.000 ευρώ (Πίνακας 1).
Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις έγιναν σε αγαστή συνεργασία με τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές οι οποίες και πρότειναν την υλοποίηση των έργων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται αυτό το διάστημα, με μόνη μέριμνα την επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών σε επίπεδο καθημερινότητας.
Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι οι σημαντικές και αναγκαίες παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν εν μέσω μιας πολύ σφιχτής και σκληρά εποπτευόμενης από τους δανειστές της χώρας δημοσιονομικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με στοιχεία και πράξεις την ιδιαίτερα βαρύνουσα και καίρια σημασία της Αυτοδιοίκησης στον πολιτικό της σχεδιασμό, επιτυγχάνοντας την σημαντική της ενίσχυση με την αξιοποίηση σειράς χρηματοδοτικών εργαλείων που είτε υπήρχαν αλλά αγνόησαν οι κυβερνήσεις του πρόσφατος παρελθόντος, είτε φρόντισε η ίδια η κυβέρνηση να δημιουργήσει, εξασφαλίζοντας και τα απαραίτητα κονδύλια.
Είναι χαρακτηριστικά τα διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία που παρουσιάζονται στον πίνακα 2, όπου φαίνονται οι χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 – 2018 για την Αυτοδιοίκηση και τα ανάλογα, θλιβερά «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, την περίοδο 2012 – 2014.
Με αφετηρία το έργο που έχει καταδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα και με συντονισμένο σχεδιασμό, η κυβέρνηση προχωράει ταχύτατα στην αναμόρφωση της Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της για τη δημιουργία του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα ανατάξει την οικονομία και θα ανασυγκροτήσει τη χώρα με δίκαιο και κοινωνικά επωφελή τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here