ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: «Και οι ζωές των κρατούμενων μετράνε»

248

Παρέμβαση συμπαράστασης στους κρατούμενους των φυλακών Λάρισας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, μέλη του Τμήματος Αλληλεγγύης & Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό.
Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων κορωνοιού μεταξύ των κρατουμένων, που έφτασαν τα 150 σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων του ΕΟΔΥ, αλλά και τις καταγγελίες για μη τήρηση των πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση της υγείας τους, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησαν τη διενέργεια συνεχών τεστ, καθώς και την άμεση παύση του υποχρεωτικού συνωστισμού και των εξαναγκαστικών συναθροίσεων.
Κύρια συνθήματα της παρέμβασης που έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας του κόμματος, ήταν «Αποσυμφόρηση τώρα», «Και οι ζωές των κρατουμένων μετράνε». Μετράνε όπως κάθε ανθρώπου, αλλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σφυρίζει αδιάφορα και υποχρεώνει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στοιβαγμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο, με τα κρούσματα του covid 19 να σαρώνουν. Οι φυλακές μετράνε ήδη νεκρούς και εκατοντάδες νοσούντες, αρκετοί από αυτούς βαριά. Ως φαίνεται, για τους κυβερνώντες οι ζωές των κρατουμένων μετράνε λιγότερο ή καθόλου, όπως και οι ζωές των φτωχών, των άστεγων, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των «αόρατων» για τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here