ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θερίζει στο προσφυγικό όσα έσπειρε ως αντιπολίτευση»

230

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρεί αναγκαστικά να αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση του προσφυγικού ζητήματος, δίνοντας προτεραιότητα στα προβλήματα που ανέκυψαν από τη δική της έλλειψη σοβαρότητας, αποτελεσματικού σχεδίου και τις προεκλογικές της κορώνες για φράχτες στη θάλασσα με ακροδεξιές κραυγές.
Η εκτός λογικής στάση της οδήγησε στις τραγωδίες του τελευταίου διαστήματος, με θύματα δυστυχώς αθώα προσφυγόπουλα, αλλά και σειρά εντάσεων στις τοπικές κοινωνίες.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Βρασνών, όπου μεταξύ άλλων δόθηκε η ευκαιρία δράσης σε ακροδεξιά στοιχεία, αλλά και αυτό στην Καρίτσα της Λάρισας, όπου η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε από τον τύπο για την απόφαση της κυβέρνησης να διατεθεί ξενοδοχείο για τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.
Μπορεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση να θερίζει όσα έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς δηλαδή του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, αλλά οφείλει πλέον να αντιμετωπίσει το προσφυγικό με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.
Ειδικότερα για τη Λάρισα, η επέκταση του προγράμματος εγκατάστασης οικογενειών σε διαμερίσματα αφενός θα αποσυμφορήσει την κατάσταση στη Δομή του Κουτσόχερου και αφετέρου θα απομακρύνει το ενδεχόμενο δημιουργίας γκέτο ακόμα και στο κέντρο της πόλης, αν αποδειχθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον ιδιοκτητών κλειστών ξενοδοχείων να φιλοξενήσουν με το αζημίωτο πρόσφυγες.
Είναι αποδεδειγμένο στην πράξη ότι η εγκατάσταση προσφύγων σε διαμερίσματα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και την ομαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία. Οι Λαρισαίοι έχουν δείξει στην πράξη την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες και το πρόβλημα συνολικά.
Η τοπική κοινωνία όμως δεν θα πρέπει να αιφνιδιάζεται με αποφάσεις που παίρνονται σε κλειστά γραφεία χωρίς να ζητηθεί η άποψή της. Ούτε είναι ανεκτή η ανισοτιμία σε σχέση με το βάρος που σηκώνουν οι υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι στέκεται στο πλευρό των προσφύγων για λόγους αρχών, υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαίτερα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, ζητώντας την τήρηση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και την εξασφάλιση ομαλής τους ένταξης στην κοινωνία.
ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here