ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τον θάνατο του Βασίλη Σαϊτη

340

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν εκπρόσωπο της δρακογενιάς της Αντίστασης, τον Βασίλη Σαίτη. Ο δημοφιλής μπάρμπα- Βασίλης γεννήθηκε το 1926 στο Αργυροπούλι, όπου οι Περιβολιώτες Βλάχοι γονείς του ξεχειμώνιαζαν με τα πρόβατα.
Στα 17 του χρόνια οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και πολύ γρήγορα περνά στον ΕΛΑΣ. Μαχητής στην ομάδα του Υψηλάντη, διακρίνεται για τις ριψοκίνδυνες ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει και τις εκπληρώνει με επιτυχία. Μετά την Απελευθέρωση εγκαθίσταται στο Νέο Περιβόλι Λάρισας, όπου δημιουργεί οικογένεια παραμένοντας πάντα πιστός στις ιδέες και τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε με το όπλο στο χέρι.
Στην καθημερινότητα του χωριού, παρά τις δυσκολίες του μετεμφυλιακού κλίματος, αναπτύσσει τις κοινωνικές του σχέσεις και κερδίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό των συγχωριανών του.
Στην Μεταπολίτευση οργανώνεται στο ΠΑΣΟΚ και αναδείχνεται ηγετικό του στέλεχος στο νομό Λάρισας.
Με τη δημιουργία του Ενιαίου Συνασπισμού, περνά στις γραμμές του και παραμένει μέλος του και μετά την μετεξέλιξή του σε ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον θάνατό του.
Οι νεώτεροι σύντροφοί του εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την συνεισφορά του συντρόφου Βασίλη στα ζητήματα αγροτικής πολιτικής αλλά και τον πολιτικό ρεαλισμό που χαρακτήριζε τη σκέψη και τις προσεγγίσεις του.
Η κηδεία του Βασίλη Σαίτη θα γίνει στις 10.30 σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Περιβολίου Λάρισας.
ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here