Συνταξιούχοι: Όλοι στο συλλαλητήριο της Θεσ/νίκης τη Δευτέρα 19/11/2018.

329
  • Αναχωρούμε 8 η ώρα το πρωί από την οδό Καλλιθέας

Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, είναι η συνέχεια του μαραθώνιου αγώνα που ξεκινήσαμε, ως συνέχεια και της αγωνιστικής μας δράσης από την αρχή αυτού του χρόνου. Μέσα από αυτή την αγωνιστική πορεία, δραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία και την θανατηφόρα λογική, του «δεν γίνεται τίποτα».
Απαιτούμε ό,τι μας έχει περικοπεί.
Δώστε πίσω ό,τι μας αρπάξατε, τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, χηρείας, δώρα, το ΕΚΑΣ, τις κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα. Δεν είναι δώρο καμιάς κυβέρνησης, δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, ντόπιο ή ξένο, τα έχουμε πληρωμένα και κερδισμένα με τον αγώνα μας, τη δουλεία μας και τα διεκδικούμε.
Απορρίπτουμε την ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, τον εφησυχασμό, περί δίκαιης ανάπτυξης.
Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Το ότι τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι στην επικαιρότητα και η κυβέρνηση τα συζητάει, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας, διαφορετικά θα ήμασταν και εμείς στα αζήτητα.
Η κυβέρνηση γύρω από το επίμαχο ζήτημα της «προσωπικής διαφοράς», έχει στήσει έναν μηχανισμό προπαγάνδας αποπροσανατολισμού.
Το συνταξιουχικό κίνημα δεν αντιτίθεται στο νόμο Κατρούγκαλου, μόνο στο μέρος που αφορά την «προσωπική διαφορά», αλλά παλεύουμε και απαιτούμε την πλήρη κατάργηση του νόμου στο σύνολό του.
Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
• Κανένας επανυπολογισμός, καμιά εφαρμογή της μείωσης με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600€ από τα 360€ που είναι σήμερα.
• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
• Άμεση απόδοση των δώρων.
• Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360€.
• Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
• Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Θεσ/νίκης τη Δευτέρα 19/11/2018.
Η μετακίνηση για Θεσ/νίκη είναι δωρεάν και θα αναχωρήσουμε 8 η ώρα το πρωί από την οδό Καλλιθέας δίπλα στο ποτάμι.
Δηλώσεις συμμετοχής για το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ στο τηλ. 2410536160

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here