Συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

394

Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 23 Ιουλίου η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνου των οργανώσεων Θεσσαλίας, Θωμά Τσούπου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η αποτίμηση των πρόσφατων πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς και η συζήτηση σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα.
Στη συνεδρίαση τονίστηκε η ευθύνη υπεράσπισης όλων όσων κατακτήθηκαν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, αλλά και για το άνοιγμα νέων δρόμων για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.
Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου διαμόρφωσαν ένα νέο πολιτικό χάρτη. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, οφείλει να γίνει αντικείμενο επεξεργασίας ως προς τις κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές του όψεις.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ένα υψηλό ποσοστό, η διατήρηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ παρά τα αντίθετα προγνωστικά, ο νέος πολιτικός διπολισμός, η αντοχή του ΚΙΝΑΛ, η ήττα της Χρυσής Αυγής, η ανάδυση μιας νέας ακροδεξιάς πολιτικής δύναμης, αλλά και η εμφάνιση του ΜΕΡΑ25, είναι όλα στοιχεία αναδιαμόρφωσης του πολιτικού πεδίου στο έδαφος της οκταετούς οικονομικής κρίσης, στοιχεία τα οποία αντανακλούν μια κύρια και αρκετές δευτερεύουσες μετατοπίσεις στον συσχετισμό δύναμης, συγκροτώντας μια νέα πολιτική κατάσταση που θα καθορίσει τις κοινωνικές εξελίξεις των επόμενων ετών.
Απέναντι σε αυτή τη νέα κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα διπλό πολιτικό καθήκον.
Από τη μια πλευρά, οφείλει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της προηγούμενης τετραετίας στην αγορά εργασίας, στο κοινωνικό κράτος, στα δικαιώματα, στην εξωτερική πολιτική, χωρίς όμως να μείνει στάσιμος προγραμματικά.
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει ένα ιστορικής εμβέλειας εγχείρημα αναβάπτισης και μετασχηματισμού του.
Χωρίς να υποστείλουμε τις σημαίες των ιδεών και των αξιών μας, έχουμε υποχρέωση και εντολή να ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση και να εκκινήσουμε τις διαδικασίες για ένα πραγματικό άνοιγμα στους πολίτες που μας στήριξαν, ώστε να μπορέσουμε να αντιστοιχήσουμε την πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ με τα οργανωμένα του μέλη.
Γιατί η στήριξη των πολιτών δεν είναι πλέον ένα δάνειο εκπροσώπησης, όπως το 2015, αλλά μια πολιτική και κοινωνική επένδυση των πολιτών ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί στην μεγάλη αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική δύναμη που θα σφραγίσει τις εξελίξεις στην νέα ιστορική φάση της χώρας.
Η αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε τοπικό επίπεδο αποφασίστηκε να συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here