Συνεδρίαση για τις ζημιές από παγετό

403

Το μέγεθος των ζημιών και οι εκτεταμένες καταστροφές από τον παγετό, που έπληξε το προηγούμενο διάστημα πολλές καλλιέργειες του Νομού μας, ήταν το αντικείμενο κοινής συνεδρίασης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος & του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας με εκπροσώπους φορέων.
Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχαήλ Λιόντος, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε Λάρισας κ. Παναγιώτης Καλφούντζος και ο Προϊστάμενος Προστασίας Φυτών & Υγειονομικού Ελέγχου κ. Δημήτρης Σταυρίδης. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο πρόεδρός του κ. Δημήτρης Ντογκούλης, ενώ ο Γεωπονικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του κ. Κων/νο Γιαννακό και τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Γρουσόπουλο.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των πλευρών ήταν η αναζήτηση λύσης και αντιμετώπισης των ζημιών από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου. Ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ ανέλυσε διεξοδικά την κατάσταση και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των εκτιμήσεων. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στο μεγάλο πρόβλημα του οργανισμού με τις σημαντικές ελλείψεις σε εκτιμητές –γεωπόνους.
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας ζήτησαν έγκυρες και γρήγορες αποζημιώσεις, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν την προσπάθεια του ΕΛΓΑ για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο φορέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ