Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλίας

367

Σε δίωρη κατάληψη της οδού Κύπρου, στο ύψος της πλατείας Εβραίων προχώρησαν από τις 9 έως τις 11 το πρωί οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλίας και κυρίως της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων.

Όπως, υποστηρίζουν, οι σπουδαστές το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , προβλέπει την ένταξη του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στη Νοσηλευτική του νέου Πανεπιστημίου.
«Τα ιατρικά Εργαστήρια δεν συμφωνούν γιατί θεωρούν ότι δεν είναι με κάποιο επιστημονικό κριτήριο, ούτε με βάση τις ανάγκες , είναι ένα ξεχωριστό επιστημονικό αντικείμενο . Εμείς, θέλουμε μια ξεχωριστή σχολή, τα Ιατρικά Εργαστήρια είναι επιστήμη δεν μπορεί να συγχωνευθεί με την Νοσηλευτική. Εμείς , θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις για όσο διάστημα χρειαστεί με κινητοποιήσεις γιατί αυτό το νομοσχέδιο δεν μας δίνει καμία αναβάθμιση δεν μας λύνει κανένα πρόβλημα».

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της οδού Κύπρου προέκυψαν κυκλοφοριακά προβλήματα κυρίως για τους οδηγούς που κινούνταν προς το κέντρο. Στα κομβικά σημεία βρίσκονταν άνδρες της Τροχαίας που προσπάθησαν να αμβλύνουν τα προβλήματα που προέκυψαν στην κυκλοφορία των οχημάτων.

?

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου θα υπάρξει και νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά οι σπουδαστές θα προχωρήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ύψος του κυκλικού κόμβου, στη γέφυρα Αλκαζάρ.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here