Συνεχίζεται το πρόγραμμα συλλογής κενών φιαλών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Κιλελέρ

255

Συνεχίζεται όπως αναγράφεται παρακάτω το πρόγραμμα «Συλλογή Κενών Συσκευασιών ΦυτοπροστατευτικώνΠροϊόντων» για τη φετινή χρονιά στο Δήμο Κιλελέρ και συγκεκριμένα στις ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ που εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με το ΕΣΥΦ, τον ΦΟΣΔΑ Λάρισα, το ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), το Σύλλογο Γεωπόνων Λάρισας και το Σύλλογο ΕπαγγελματιώνΓεωπόνων Ν. Λάρισας.
Σάββατο 16.05.20
08:30 Μ. Μοναστήρι κοινότητα
09:30 Αρμένιο ιατρείο
10:30 Νίκη αποθήκες
11:30 Κιλελέρ δημαρχείο
12:30 Καλαμάκι πλατεία
13:00 Μέλισσα γραφείο κοινότητας
Σε δήλωση της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βάνα Χλιάπη–Γκουνιαρούδη, αφού ευχαρίστησε τους αγρότες για την ανταπόκριση στο πρόγραμμα, επανέλαβε μεταξύ άλλων ότι «… οι αγρότες του Δήμου Κιλελέρ στην πρώτη φάση απέδειξαν την πλήρη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες διαχείρισης των φιαλών. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει περίτρανα ότι η ενημέρωση και γενικότερα η όλη εκστρατεία που ξεκίνησε και συνεχίζεται από το Δήμο Κιλελέρ και ειδικότερα από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος απέδωσε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα ορθής διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων έχει, ως γνωστόν, στόχο την επίλυση του προβλήματος που διογκώνεται λόγω της παραγωγής αποβλήτων από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά την διαχείριση των συσκευασιών τους. Πρακτικά, το φαινόμενο είναι έντονο στους Δήμους με μεγάλες αγροτικές εκτάσεις όπως και ο δικός μας. Συνήθως οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων απορρίπτονται μετά το άδειασμά τους στα σημεία υδροληψίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Ο Δήμος Κιλελέρ καταδεικνύοντας με σαφήνεια τις οικολογικές του ευαισθησίες συμμετέχει στο πρόγραμμα συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Καλούμε τους αγρότες των ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ να επιδείξουν, όπως έκαναν και οι αγρότες των λοιπών ΔΕ, την αρμόζουσα ευαισθησία και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποδεικνύοντας έτσι ότι η αποφυγή της ρύπανσης της φύσης είναι πρωτίστως θέμα ιδεολογίας, κοινωνικών αρχών, σχέσεων και αξιών».
Στη συλλογή των κενών συσκευασιών οι αγρότες και οι πρόεδροι των κοινοτήτων πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τον αντιδήμαρχο ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ ΓιάννηΜπακαλόπουλο ο οποίος δήλωσε ότι οι αγρότες των οποίων τα χωρία δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε μπορούν να παραδίδουν τις κενές πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων στο πλησιέστερο για αυτούς σημείο συλλογής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here