Συνέχεια των παραστάσεων για τη «Ρώμη των διωγμών» («Η Φαβιόλα»)

478
  • Σήμερα (9.15 μ.μ.) και αύριο καθώς και από 16-19/5 από τη θεατρική σκηνή Αγίου Αχιλλίου στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου

Αρκετός κόσμος τίμησε την χθεσινοβραδυνή πρεμιέρα της παράστασης «Στη Ρώμη των διωγμών» («Η Φαβιόλα»), που ανεβάζει η ερασιτεχνική σκηνή Αγίου Αχιλλείου στο αμφιθέατρο του 4ου δημοτικού σχολείου, (η παράσταση θα παιχθεί στις 9.15 μ.μ. σήμερα κι αύριο καθώς επίσης κι από 16-19 του μήνα.

Το έργο είναι διασκευή του μυθιστορήματος «Η Φαβιόλα» του Ιρλανδού καρδινάλιου Κάρολου Βάισμαν, και διαδραματίζεται στην ειδωλολατρική ακόμη Ρώμη το 305 μ.Χ. στα χρόνια του μεγάλου διωγμού του Διοκλητιανού κατά των Χριστιανών. Συγκεκριμένα αφορά την κοσμική ζωή της πλούσιας επιφανούς Ρωμαίας Φαβιόλας και τη σταδιακή μεταστροφή της στον χριστιανισμό χάρη στην αυτοθυσία και η αποκάλυψη των μυστικών της νέας θρησκείας από την χριστιανή υπηρέτριά της και την δημόσια ομολογία πίστης της πατρικίας Ρωμαίας εξαδέλφης της, την ώρα που οι ειδωλολάτρες – Ρωμαίοι και μη – συναγωνίζονται σε μηχανορραφίες και ανυπόστατες καταγγελίες κατά των χριστιανών.
Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ιωάννη Τσιάτσιου, σκηνικά του Γιάννη Γεωργιάδη, μουσική του Γιώργου Αλεξόπουλου, ενδυματολογική επιμέλεια και φροντιστήριο της Ελίνας Μιχμίζου, ενώ αφίσα και πρόγραμμα είναι επιμέλεια του Γιάννη Χλόπτσιου, η φωτογραφία του Φώτη Νάτσιουλη, οι κομμώσεις της Πελαγίας Δολμέ και το μακιγιάζ της Νίκης Ντισλή.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Δήμητρα Δρομπίλα, Χρυσούλα Ζαγκότη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Κατερίνα Κούκου, Στέλιος Κούκος, Αναστασία Μπουχώρη, Κωνσταντίνος Νικολακόυλης, Ιωάννης Τσιάτσιος, Αννα Τσιτσιρίκα και Ελένη Φούκου.

Ευχαριστίες

Η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή Αγίου Αχιλλείου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει κατ’ αρχήν τον εφημέριο του Αγίου Αχιλλίου, π. Ραφαήλ Ευαγγέλου που είναι ο εμπνευστής και ο δημιουργός του σχήματος, το δήμο Λαρισαίων για την παραχώρηση της αίθουσας προβών, τη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον πρόεδρό της κ. Δαούλα και τον διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου κ. Νάστα για την παραχώρηση του αμφιθεάτρουκαι φυσικά το Θεσσαλικό Θέατρο και την πρόεδρό του κ. Σπανού για τον δανεισμό των περισσότερων κοστουμιών του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here