Συνδικάτο τροφίμων ν. Λάρισας: Νέα εργατικά ατυχήματα σε μεγάλα εργοστάσια

423

Για δύο νέα εργατικά ατυχήματα κάνει λόγο το συνδικάτο γάλακτος τροφίμων ποτών του Ν.Λάρισας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες , οι εργαζόμενοι εκτός από τις συνέπειες της πανδημίας αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο από την έξαρση των εργατικών ατυχημάτων. Έχουμε δύο εργατικά ατυχήματα το τελευταίο δεκαήμερο σε κονσερβάδικα της περιοχής μας – (ΙΝΤΕΡΚΟΜ , ΕΛΒΑΚ). Έχουμε 2 συναδέλφους εργαζόμενους τραυματισμένους , εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα. Η εντατικοποίηση , η έλλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας δημιουργούν τα εργατικά ατυχήματα και όχι η κακιά η ώρα και η κακιά στιγμή.

Απαιτούμε άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα τώρα που έχουμε και εποχιακούς εργαζόμενους, που πρέπει να γνωρίζουν και να μάθουν όλα τα μέσα υγιεινής και ασφάλειας. Πρέπει συνάμα το τμήμα ελέγχου υγιεινής και ασφάλειας της επιθεώρησης εργασίας να εντατικοποιήσει τους ελέγχους ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαιτούν να τηρούνται όλα τα μέτρα που να διασφαλίζουν την σωματική τους ακεραιότητα και όπου βλέπουν ότι δεν εφαρμόζονται να το καταγγέλλουν στο συνδικάτο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here