Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας: Κανένας εργαζόμενος διανομέας για δουλειά με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας

69

Από Την Παρασκευή 30/12 η περιοχή της Λάρισας έχει κρυφτεί κάτω από ένα μόνιμο σύννεφο ομίχλης. Η υγρασία εδώ και μέρες βρίσκεται στο 100% με αποτέλεσμα όλη την μέρα η οδήγηση στους δρόμους να είναι επικίνδυνη για όλους μας. Πόσο μάλλον για τους συναδέλφους μας που είναι αναγκασμένοι από την φύση της εργασίας τους να βρίσκονται όλη μέρα πάνω σε ένα δίκυκλο και όχι μόνο, για να παραδώσουν δέματα.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι η πίεση που ασκείται από την εργοδοσία για γρήγορη και άμεση παράδοση των δεμάτων είναι μόνιμη και μεγαλώνει συνεχώς, δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό από τον καθέναν ότι ο κίνδυνος για την ίδια την σωματική τους ακεραιότητα γίνεται ώρα με την ώρα, λεπτό με το λεπτό όλο και πιο μεγάλος.
Ξέρουμε ότι τα κέρδη τους βγαίνουν από την εργασία μας αλλά δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε όσο περνάει από το χέρι μας, αυτά τα κέρδη τους να είναι βουτηγμένα μέσα στο αίμα συναδέλφων μας. Και για να προλάβουμε οποιονδήποτε καλοθελητή που μπορεί να μιλάει και να αναφέρεται για εργαζόμενους που απαιτούν ακραία πράγματα ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ. ΔΕ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ!!!
Απαιτούμε τώρα:
• Να σταματήσει ΤΩΡΑ η εργασία των συναδέλφων μας διανομέων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας!!!
• Τα κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστωθεί αν εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
• Ένταξη της ειδικότητας των διανομων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
Για οποιαδήποτε πρόβλημα απευθυνόμαστε στο Συνδικάτο μας. Η δύναμη μας είναι στον οργανωμένο αγώνα. Ας κάνουμε πράξη το σύνθημα Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here