Συναυλία στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

266

Αθανάσιος Ζέρβας: Λυρικές Συνθέσεις

Αμαλία Σδρόλια, μεσόφωνος
Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, πιάνο

Πρόγραμμα
Μουσική Αθ. Ζέρβας Ποίηση
Σε γη και σ’ ουρανό Κώστας Βάρναλης
Στροφούλες Λορέντζος Μαβίλης
Τέττιξ και Μύρμηκες(α’ εκτέλεση) Αίσωπος – Βαρβίας
Απόψε τραγουδάω Ε. Καρρά & Α. Ζέρβας
Για τα γλυκά σου μάτια Κώστας Βάρναλης

Βιογραφικά
Η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη είναι πιανίστα και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά σε ρεπερτόριο που εκτείνεται από την κλασική έως και τη σύγχρονη μουσική. Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ηχογραφήσει για το γερμανικό ραδιόφωνο και έχει εμφανιστεί ως συνοδός – πιανίστα σε εκπομπές – αφιερώματα της ελληνικής τηλεόρασης. Ζει και εργάζεται μόνιμα στη Λάρισα. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και διευθύνει, παράλληλα, το «Σύνολο Μουσικής Μιούζικαλ και Κινηματογράφου. Κατέχει σημαντική θέση ως πιανίστα και μέλος του πολυβραβευμένου ελληνικού γυναικείου φωνητικού συνόλου «InDONNAtiόn» του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ παράλληλα συμπράττει καλλιτεχνικά με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας (Δημοτικό Ωδείο Λάρισας), Αντίστιξης και Φούγκας (Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας). Η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος καθώς και κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης πιάνου από την Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Saar (HochschulefürMusikSaar). Κατά τηδιάρκεια των σπουδών της κέρδισε υποτροφία για τις εξαιρετικές της επιδόσεις. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κυκλοφόρησε πρόσφατα το CdDinosConstantinides: SoloPiano Works, το οποίο περιλαμβάνει τα έργα για σόλο πιάνο του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη που ερμηνεύονται από την ίδια.
Αμαλία Σδρόλια. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα, όπου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Σπούδασε Μουσικολογία στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., Ανώτερα Θεωρητικά στα Δημοτικά Ωδεία Καρδίτσας και Λάρισας (πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής) και Πιάνο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης Ξεκίνησε να μελετά κλασικό τραγούδι στη Θεσσαλονίκη με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη και κατόπιν με τη Βάσκα Ποζίδου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από όπου έλαβε το Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί.Είναι μέλος του γυναικείου φωνητικού συνόλου InDonnatiόn.Από το 2003 εργάζεται ως εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/θμια Εκπαίδευση.
Αθανάσιος Ζέρβας. Συνθέτης, θεωρητικός, σαξοφωνίστας, μαέστρος. Διδάκτωρ σύνθεσης του NorthwesternUniversity (HΠΑ) και Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Υπεύθυνος σύνταξης του mus-e-journal(www.muse.gr) και ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας. Εκδόσεις έργων από τους οίκους: Jeanne Inc. (ΗΠΑ), Παπαγρηγορίου – Νάκας (PANAS Publ.), Μ. Νικολαΐδης (OrpheusEditions). Δισκογραφίαμε: BMG, Centaur, EMI, FM, Libra, Magni, Mercury/Universal, Aristotelian University Studio καιανεξάρτητεςπαραγωγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here