Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας

244

Συνάντηση με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας είχε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα. Ο κ. Αγοραστός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των ασθενών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας. Η Διοίκηση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας επεσήμανε την έλλειψη υλικοτεχνικής και ιατροτεχνολογικής υποδομής που παρατηρείται στα νοσοκομεία της Λάρισας δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα για τους ασθενείς. Ακόμη, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να συνδράμει για την προμήθεια νέου γραμμικού επιταχυντή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς πέρα του ενός μηχανήματος που αποτελεί δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου, το δεύτερο ακτινολογικό μηχάνημα βρίσκεται σε κατάσταση «end of life» κάτι που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους ασθενείς. Ενώ οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία και τη συνέργεια που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Συλλόγου και της Περιφέρειας με στόχο την βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας των ασθενών. Στη συνάντηση ακόμη συζητήθηκε το μεγαλόπνοο σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής προκειμένου να προσφέρει πρωτοποριακές ιατρικές υπηρεσίες για την φροντίδα των καρκινοπαθών.
«Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους συνανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο. Εργαζόμαστε καθημερινά, με πνεύμα συνεργασίας, με στρατηγική και προσανατολισμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, προκειμένου να μειώσουμε τις ανισότητες και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια» υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Ο κ. Αγοραστός, τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει χρηματοδοτήσει και υλοποιεί έργα προϋπολογισμού άνω των 65 εκατ. ευρώ στον τομέα της υγείας, με νέες κτιριακές υποδομές και προηγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό επισημαίνοντας ότι «σύγχρονο κράτος είναι εκείνο όπου οι πλούσιοι προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και όχι ένα κράτος όπου οι φτωχοί αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Καραβάνα, η Αντιπρόεδρος Όλγα Τσούρβα, ο Γραμματέας Ιωάννης Γκούμας και το μέλος του Δ.Σ. Πηνελόπη Λιάκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here