Συνάντηση προέδρου ΣΘΕΒ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

278

Επι τάπητος τέθηκαν τα θέματα ενέργειας για τις βιομηχανίες

Συνάντηση εργασίας είχε στις 24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τις ενεργοβόρες μεταποιητικές – βιομηχανίες επιχειρήσεις λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της παρέμβασης που στάλθηκε από τον ΣΘΕΒ με θέμα τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης πρότεινε στον Υπουργό την άμεση υλοποίηση μέτρων υποστήριξης των ενεργοβόρων βιομηχανιών επιχειρήσεων με συγκεκριμένες πολιτικές και κατευθύνσεις καθώς όπως είναι κοινώς αποδεκτό πλήττεται σημαντικά η ανταγωνιστικότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, τη στιγμή μάλιστα που άλλες χώρες καθιερώνουν ειδικά τιμολόγια ενέργειας για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, επιδοτώντας έτσι έμμεσα το κόστος λειτουργίας τους και υποβοηθώντας με τον τρόπο αυτό την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, αντιλαμβανόμενος πλήρως τα αιτήματα ΣΘΕΒ, δήλωσε πως είναι αναγκαίο και από την μεριά της πολιτείας να προχωρήσει ο σχεδιασμός μιας μεσοπρόθεσμης εθνικής ενεργειακής πολιτικής η οποία να εστιάζεται στους πυλώνες και στα μέτρα που εφαρμόζονται και στις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, χαράζοντας μια νέα στρατηγική πολιτική για την Ενέργεια, δηλαδή της βιώσιμης ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της βιομηχανίας και της διαφοροποίησης του ενεργειακού μίγματος.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί άμεσα μέσα στον Μάρτιο τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι επιχειρήσεων μελών για την εξεύρεση μιας από κοινού λύσης στο τόσο σημαντικό πρόβλημα που αποτελεί τροχοπέδη για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here