Συνάντηση Δημάρχου με τους επικεφαλείς των παρατάξεων

447

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο Λαρισαίων σχετικά με τα μέτρα προστασίας σε σχέση με τον κορωναϊό covid 19 αλλά και ο τρόπος συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το επόμενο χρονικό διάστημα, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με τους επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η κα. Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Παναγιώτου ως εκπρόσωπος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κ. Παναγιώτης Γούλας, επικεφαλής της παράταξης «Πράξη Αξιών», ο κ. Νίκος Γαμβρούλας, επικεφαλής της παράταξη «Ορμή Ανανέωσης», ο κ. Κώστας Βαϊούλης, επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε εκτενώς τους συμμετέχοντες για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο των οδηγιών των αρμοδίων Υπουργείων και του ΕΟΔΥ, όπως π.χ. η αναστολή λειτουργίας δομών και εγκαταστάσεων του Δήμου, αποφυγή συνωστισμού στις υπηρεσίες του Δήμου κ.α. Ολοι συμφώνησαν ότι τα όσα μέτρα έχει λάβει ήδη ο Δήμος κινούνται στην σωστή κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα του συνωστισμού πολιτών στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στους πεζοδρόμους και σε ανοικτούς χώρους. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια και τα μηνύματα αποτροπής συνωστισμού των πολιτών, τη στιγμή μάλιστα που ο ΕΟΔΥ εκτιμά πως η κατάσταση στην χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Επίσης, στην συνάντηση τέθηκε το θέμα της λήψης επιπλέον μέτρων προστασίας των εργαζομένων στο Δήμο καθώς και η έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το επόμενο διάστημα θα γίνονται είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε εκ περιφοράς, όπως άλλωστε προβλέπει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ