Σύμβουλοι αντιπολίτευσης: Γιατί αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς

639

“Την Τρίτη 23/4 η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Δώτιο Πεδίο” κι ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια συνεδρίαση προεκλογικού χαρακτήρα. Αιτία ήταν ο μεγάλος αριθμός εισηγήσεων προς απόφαση και η θεματολογία: από γνωμοδοτήσεις για καστανοπερίβολα κι έργα έως αλλαγές ρυμοτομικού σχεδίου και η διανομή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δύο μόλις μέρες ουσιαστικά πριν τη λήξη της «ουσιαστικής» θητείας του.
Σε τοποθέτησή μας αναφέραμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο σχετική και περιοριστική ως προς το είδος και τον χαρακτήρα των αποφάσεων που μπορούν να ληφθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια, μετά τις 25 Απριλίου και μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019. Περιόρισε δηλαδή την δυνατότητα λήψης αποφάσεων μόνο σε θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσες και έκτακτης ανάγκης. Επισημάναμε ακόμη ότι θεωρούμε πολιτικά ανέντιμη την επιλογή της Δημοτικής πλειοψηφίας να φέρει με τόσο απροσχημάτιστο τρόπο εισηγήσεις “εργαλεία επανεκλογής”, καλυπτόμενη από το γράμμα του νόμου.
Η απάντηση του Δημάρχου ότι την ίδια μέρα ή την προηγούμενη/επόμενη έχουν προγραμματισμένες συνεδριάσεις τα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων του νομού, δεν αναιρεί τη λογική της απόφασης αποχώρησής μας. Κι αυτό γιατί μετά από μια μικρή έρευνα στις ιστοσελίδες των δήμων διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, κανενός Δήμου δεν είχε τέτοιο μεγάλο αριθμό θεμάτων και φυσικά τέτοιας σπουδαιότητας.
Οι Δημότες της Αγιάς γνωρίζουν πλέον καλά αυτές τις μεθόδους
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Καλαγιάς Γρηγόριος
Βατζιάς Αντίγονος
Αναστασίου Ιωάννης
Μασούρας Γεώργιος
Τριανταφύλλου Αθανάσιος
Μπεϊνάς Αντώνιος
Σκαπέτης Αντώνιος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here