Συμβούλιο προέδρων του ΣΘΕΒ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

414

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση του Συμβουλίου των Προέδρων του ΣΘΕΒ στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου. Στην συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της Χώρας και την πορεία της μετά και την επίσημη έξοδο από τα προγράμματα στήριξης.

Η μακροχρόνια ύφεση που πλήττει το επιχειρηματικό περιβάλλον, η ανάγκη από ρευστότητα, η «ασφυξία» από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που βιώνουν οι επιχειρήσεις καθημερινά, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι αναγκαίες στρατηγικές δράσεις που απαιτούνται προκειμένου να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις μέλη του ΣΘΕΒ στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τέθηκαν στο τραπέζι. Θέματα τα οποία είναι εξίσου σημαντικά και ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και το υψηλό κόστος ενέργειας, απασχόλησαν έντονα τους συμμετέχοντες.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νταβέλης ανέφερε πως ευελπιστεί πως μετά την έξοδο της Χώρας θα αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και θα δοθούν ουσιαστικά κίνητρα ανάπτυξης – επανεκκίνησης της ελληνικής βιομηχανίας και στην υλοποίηση εθνικής στρατηγικής για τη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή (4η βιομηχανική επανάσταση – Industry 4.0). Η ελληνική οικονομία επανέρχεται σε μια σταθεροποίηση και χρειάζονται αρκετά βήματα ώστε να περάσουμε από την κρίση στη σταθερότητα και μετέπειτα στην ανάπτυξη.

Επιπλέον ο κ. Νταβέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στοχευμένη πρόταση του ΣΘΕΒ προς την Κυβέρνηση, για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με ισόποση αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων ενώ ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων, γυρίζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο σε παθογένειες και ενέργειες του παρελθόντος.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την θετική απόφαση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Υφυπουργείου Βιομηχανίας, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό ευελπιστώντας πως θα αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες και να αποτελέσει εστιακό σημείο χάραξης βιομηχανικής πολιτικής για την Ελλάδα.

Επίσης συμφώνησαν πως η ελληνική οικονομία αυτήν την στιγμή χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη και γενναίες κινήσεις από όλες τις πλευρές, δραστική βελτίωση σε όλα τα μέτωπα που διαμορφώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον με στόχο την δημιουργία ενός σταθερού και ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων και πως ο στόχος της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι εθνικός και η ανάγκη για την επίτευξή του είναι επιτακτική.

Στη συνάντηση υπό την Προεδρία του κ. Αχιλλέα Νταβέλη παρευρέθησαν οι τέως πρόεδροι κκ Ηλίας Βαλαβάνης, Ευριπίδης Χαρμάνης, Νίκος Ρώμνιος, Απόστολος Δοντάς, και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here