Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων σε δράση ενημέρωσης του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων

204

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Φυσική Άσκηση και Υγεία» που διοργανώθηκε από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης Υμηττού, Μεγαρέων και Νέας Σμύρνης. Οι προαναφερόμενοι δήμοι συμμετείχαν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας. Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η Δράση απευθυνόταν στον Γενικό Πληθυσμό με σκοπό να προβληθεί η χρησιμότητα της Φυσικής Άσκησης στην προαγωγή και διατήρηση της Υγείας και Πρόληψης των ασθενειών. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κύριος Πατούλης , δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των εμπλεκόμενων δήμων, ενώ εισηγήσεις είχαν μέλη της επιστημονικής επιτροπής του συμβουλίου. Από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων εισήγηση πραγματοποίησε η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δήμητρα Παπαστεργίου, υποψήφια διδάκτωρ και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με θέμα «Φυσική Άσκηση και Προβλήματα Υγείας: Συστάσεις για άσκηση σε χρόνιες νόσους.»
Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here