Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης!

86

Ο Δήμος Λαρισαίων θα συμμετάσχει στο διαδικτυακό Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης (6-9 Νοεμβρίου 2022) που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις πόλεις Melton και Wyndham (Αυστραλία), και οι δυο μέλη του δικτύου Πόλεων που Μαθαίνουν  της UNESCO. (https://globallearningfestival.com). Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν πόλεις από τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ιρλανδία, το Λάος, τη Νιγηρία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ταϊβάν.

Η Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει συμμετέχει στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης με δύο εκδηλώσεις:

  1. i) ένα βιντεοσκοπημένο θεατρικό δρώμενο βασισμένο στις Ικέτιδες του Αισχύλου με τίτλο «Η κατανόηση της δημοκρατίας μέσα από την αρχαία τραγωδία» το οποίο θα προβληθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, ώρα 13:00 στην κεντρική σελίδα του Φεστιβάλ, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://globallearningfestival.com/…/understanding…/

Το βίντεο υλοποιήθηκε από το Θεσσαλικό Θέατρο με την ακόλουθη ομάδα: Σύλληψη ιδέας – κείμενο – Κυριακή Σπανού (εμπνευσμένο από τις Ικέτιδες του Αισχύλου), Σκηνοθεσία – Κυριακή Σπανού, Μιχάλης Γιαγκουνίδης, Κινηματογράφηση – Μοντάζ Βαχάγκν Καραπετιάν, Ηχητικός Σχεδιασμός – Ενές Αχμέτ Κεχαγιά, Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Ανδρονίκη Τσαγκαράκου, οι ηθοποιοί  Αναστασία Μπρουζιώτη (Κεντρική ηρωίδα) Μαρσέλλα Λένα (γυναικεία φωνή), Ιωσήφ Πολυζωϊδης (ανδρική φωνή) και πολίτες οι Ανδρέας Γιαννακούλας, Μαρσέλλα Λένα, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Σήφης Πολυζωίδης, Γιώργος Σαμαράς, Κυριακή Σπανού, Ανδρονίκη Τσαγκαράκου.

  1. ii) ένα βίντεο με θέμα «Πώς να γίνω ενεργός πολίτης στην πόλη μου;» το οποίο με απλό και κατανοητό τρόπο επιχειρεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει πολίτες και φορείς σχετικά με την έννοια της ενεργού συμμετοχής στα κοινά, περιγράφοντας τις βασικές αρχές και παρουσιάζοντας παραδείγματα που μπορούν να εφαρμοστούν από όλους στην πόλη. Στο βίντεο συμμετέχουν ο Δήμαρχος, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Λάρισας.

Μετά την προβολή του βίντεο θα ακολουθήσει ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενεργός Πολιτειότητα”. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν η Katarina Popovic, καθηγήτρια στο Τμήμα Ανδραγωγικής και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου, ο Ted Fleming, Καθηγητής  Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ο Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής διεθνούς δικαίου, ο Ανδρέας Αλμπάνης, Κοινωνιολόγος, ο Κώστας Λαμπρούλης, Σκηνοθέτης και ο Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης. Η προβολή βίντεο και η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, ώρα 12:00.

 Για εγγραφές στην ανοικτή συζήτηση :

https://docs.google.com/forms/d/1IU6MlvhvMmvB9jlNz_GDTuMcVdnfqAFonr89d7UFmFU/edit

Τον σύνδεσμο για την συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://globallearningfestival.com/event/how-can-i-become-an-active-citizen-in-my-city-short-video-open-discussion-on-local-government-and-active-citizenship/?fbclid=IwAR3ePKllT5-PpT1cUleiz3QvIyzf27m5jnPzigfGareamD-DiJ2LiTXhhy0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here