Συκούριο: Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι Ισαπόστολοι Άγιοι Κωνσταντίνος & Ελένη

272

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι Ισαπόστολοι Άγιοι Κωνσταντίνος & Ελένη στην Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου του Δήμου Τεμπών, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.
Παραμονή της εορτής, τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Στο κήρυγμά του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης, αναφέρθηκε στους εορταζόμενους Αγίους λαμβάνοντας αφορμή από το τρίτο Παλαιοδιαθηκικό Ανάγνωσμα του Εσπερινού, του Προφήτου Ησαΐου, ο οποίος προφήτευσε τα γενόμενα 800 χρόνια προ της Χριστού Γεννήσεως και ανέλυσε το πως σχετίζονται οι Άγιοι και η εύρεση του Τιμίου Σταυρού και των Παναγίων Προσκυνημάτων της Αγίας Πόλεως, με τον Προφήτη Ησαΐα, τον Πέμπτο Ευαγγελιστή,
Ανήμερα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκούριο, τελέσθη ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η αρτοκλασία και η περιφορά πέριξ του Ιερού Ναού, λειτουργούντος του π. Αθηναγόρα και του π. Γεωργίου, συνοδεία καλλίφωνων ψαλτάδων και παρουσία επισήμων και πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι πρόεδροι και σύμβουλοι κοινοτήτων και πλήθος πιστών από τα πανηγυρίζοντα χωριά και τις γύρω περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here