Συγκλονίζει η υπόθεση στα Δικαστήρια Λάρισας: Το κορίτσι που βίωσε τον εφιάλτη ως θύμα μαστροπείας κατέθεσε για πρώτη φορά

514

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση μιας υπόθεσης που προκαλεί ανατριχίλα καθώς εξετάζει το δράμα που έζησε ένα μικρό κορίτσι σε χωριά της Καρδίτσας. Από το πρώτο δικαστήριο, που επίσης είχε γίνει στη Λάρισα, (ΜΟΔ) προέκυψαν βαριές ποινές κάθειρξης και φυλάκισης που ξεκινούσαν από 38 χρόνια η μεγαλύτερη έως τους 37 μήνες η μικρότερη, για 23 άτομα.

Τα αδικήματα για τα οποία είχαν κριθεί ένοχοι ήταν αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Η κοπέλα, που βίωσε αυτό τον εφιάλτη, τώρα είναι 23 ετών, όμως όπως είχε δεχθεί το πρώτο δικαστήριο οι πράξεις σε βάρος της άρχισαν, πριν καν συμπληρώσει τα δέκα της χρόνια.

Τα γεγονότα φέρεται ότι έλαβαν χώρα σε χωριά του νομών Καρδίτσας και αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2009 από τις καταθέσεις του κοριτσιού, όταν εμφανίστηκε στην αστυνομία.

Στο πρώτο δικαστήριο (που διήρκησε τρεις μήνες, από τις 19 Σεπτεμβρίου ως και τις 19 Δεκεμβρίου του 2012) η κοπέλα δεν είχε καταθέσει, με το δικαστήριο να απορρίπτει τα αλλεπάλληλα αιτήματα της υπεράσπισης να προσέλθει και να εξεταστεί η ίδια.

Σε γενικές γραμμές προέκυψε ότι η μικρή εξαναγκάστηκε να εκδίδεται σε γειτονικά χωριά της περιοχής όπου κατοικούσε, έναντι αμοιβής, που κρατούσαν κυρίως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν. Η μικρή απειλείτο ότι θα μάθει ο πατέρας της και θα μπουν βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, κι έτσι υπέκυπτε στις εντολές των μαστροπών.

Στο Εφετείο, επί δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, ένορκοι και τακτικοί δικαστές διάβαζαν τις καταθέσεις της κοπέλας που είχε δώσει ενώπιον αστυνομικών και ανακριτικών αρχών, όπου γινόταν λόγος για συνεχόμενα ερωτικά ραντεβού.

Χθες όμως εξετάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η ίδια η κοπέλα. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της αυτό που τονίστηκε είναι πως δεν μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια όλες τις περιπτώσεις στις οποίες αναγκάσθηκε να συνευρεθεί ερωτικά με τους κατηγορούμενους, ωστόσο αναγνώρισε κάποιους εξ αυτών.

«Συγγνώμη αλλά προσπαθώ να ξεχάσω…» είπε χαρακτηριστικά, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να υπογραμμίζει προς τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι επρόκειτο για «ιδιάζουσα περίπτωση μάρτυρα» ζητώντας τους να μην την πιέζουν. Επίσης η κοπέλα στάθηκε στο ότι δεν είχε εμπιστοσύνη να μιλήσει σε κανέναν.

Μετά την κατάθεση της νεαρής ακολούθησε η κατάθεση συμμαθήτριάς της που μίλησε για την κατάσταση της κοπέλας εκείνα τα χρόνια.

Το πρώτο δικαστήριο είχε αθωώσει άλλα έξι άτομα που κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Σε αρκετούς εκ των καταδικασθέντων είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη αυτή των 60.000 ευρώ. Για τρεις εξ αυτών, η έφεση που είχαν κάνει δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και βρέθηκαν στις φυλακές, ενώ για άλλους το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα αλλά με την καταβολή χρηματικής εγγύησης και σε μερικούς ακόμα και χωρίς όρους.

Τέλος, για τέσσερις αλλοδαπούς εκ των καταδικασθέντων, αποφασίστηκε μετά την έκτιση των ποινών, να απελαθούν από την Ελλάδα ισοβίως.

Το δικαστήριο θα συνεχιστεί στις αρχές του Δεκέμβρη.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here