ΣΥΕΤΕ Λάρισας: Συνεχίζουμε σε θέση μάχης απέναντι στη νόσο Covid-19

537

Το Νομαρχιακό Παράρτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ( ΣΥΕΤΕ ), στον νομό Λάρισας σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, ( ΤΥΠΕΤ ), με δελτίο τύπου προς την εφημερίδα ILARISSA, ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους του νομού Λάρισας για την αποτελεσματικότητα των αρχικών μέτρων προστασίας των μελών του ΤΥΠΕΤ από τον Κορωνοϊό, αλλά και για την εφαρμογή των καινούργιων μέτρων προστασίας μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα μας, στη χρονική περίοδο της πρώτης φάσης, από την έναρξή της μέχρι σήμερα, κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής δεδομένου του μικρού αριθμού των κρουσμάτων εκείνων που χρειάστηκαν νοσηλεία και των θανάτων, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το ΤΥΠΕΤ από την πρώτη στιγμή και πριν από τη λήψη αυστηρών μέτρων της Πολιτείας, πήρε έγκαιρα όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ασφαλισμένων του, σύμφωνα με τις σαφείς και αναλυτικές οδηγίες των ειδικών επιστημόνων του, στο πλαίσιο των εισηγήσεων της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, δεδομένου ότι τα μέτρα προστασίας και ελέγχου σε όλες τις δομές του ΤΥΠΕΤ λειτούργησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς.

Τώρα βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση αντιμετώπισης του Covid-19, που χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Πρόκειται για μία νέα κατάσταση, που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και νέες οδηγίες προς όλους, προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να ξεπεράσουμε τους κινδύνους που κρύβει αυτή η νέα κανονικότητα της ζωής μας, με την οποία πρέπει να συνηθίσουμε να λειτουργούμε και να κινούμαστε καθημερινά για όσο χρειαστεί και σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Το Νομαρχιακό Παράρτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ( ΣΥΕΤΕ ), στον νομό Λάρισας ενημερώνει τα μέλη του για τις νέες λειτουργίες του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας,
( ΤΥΠΕΤ ) :

– ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΥΠΕΤ.

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, επαναλειτουργούν οι δομές του ΤΥΠΕΤ, με γνώμονα τις οδηγίες της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ).

– ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019.

Ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι του ΤΥΠΕΤ ότι από την Τετάρτη 06 Μαΐου 2020, μπορούν να αντλούν τις Βεβαιώσεις Ιατροφαρμακευτικών Δαπανών ΤΥΠΕΤ για το έτος 2019, από το Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας.

– COVID-19 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΥΠΕΤ
ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΟΒΑΡΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

Αναφορικά με τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων για τις ευπαθείς ομάδες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι ασφαλισμένοι τουΤαμείου Υγείας, εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι εμπίπτουν στις, βάσει ΦΕΚ 928/Β/18.03.2020, εξής κατηγορίες ασθενών:
-με βαριά καρδιοπάθεια
-με βαριά πνευμονοπάθεια
-με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη
-καρκινοπαθών υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία
-μεταμοσχευμένων,

και χρήζουν σχετικής ιατρικής βεβαίωσης υψηλής ευπάθειας, ενημερώνονται ότι εφεξής:

1. Αρμόδιο όργανο για τη χορήγησή της είναι η Υγειονομική Επιτροπή του ΤΥΠΕΤ

2. Για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης απαιτείται η υποβολή στην Υγειονομική Επιτροπή ΤΥΠΕΤ πλήρους σχετικού ιατρικού ιστορικού καθώς και αναλυτικής ιατρικής γνωμάτευσης, η οποία να φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα τού θεράποντα ιατρού και να αναφέρει την παρούσα κατάσταση και το θεραπευτικό σχήμα του ασθενούς.

3. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (2) υποβάλλονται από τον ασφαλισμένο ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση της Υγειονομικής Επιτροπής ΤΥΠΕΤ: [email protected], με θέμα «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ».

Σε περίπτωση μη δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής, τα ανωτέρω αποστέλλονται στην ταχυδρομική διεύθυνση: Γενική Κλινική ΤΥΠΕΤ Υγείας Μέλαθρον, Θερειανού 4-6, 114 73 Αθήνα, υπόψη ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. Σημειώνεται ότι στον φάκελο οι ασφαλισμένοι πρέπει να εσωκλείουν σημείωμα με τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η Διοίκηση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, με γνώμονα την ασφάλεια των μελών, ανταποκρίνεται έγκαιρα στις νέες συνθήκες και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού διασποράς του νέου κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ